Kaikki ainekset huoneenlämpöisinä
Pekaanipähkinämuffinssit:
1,75 dl jauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl rouhittuja paahdettuja pekaanipähkinöitä
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3/4 dl Creme Fraichea
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3/4 dl Creme Fraichea
1/2 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
Nutella-kuorrute:
85 g voita
3/4 dl Nutellaa
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
1,25 dl tomusokeria
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Paahda pekaanipähkinöitä leivinpaperin päällä uunipellillä noin 7-10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä, mutta älä rouhi liian pieniksi. Jätä koristeluun 10 kaunista kokonaista pähkinää.
Laita peltiseen muffinssivuokaan 10 paperista muffinssivuokaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää pähkinärouhe ja sekoita.
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkean pehmeäksi. Lisää kananmuna vatkaten koko ajan. Lisää puolet jauhoista, Creme Fraiche ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.
Nostele taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 10-15 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyyn esim. cocktail-tikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun jää vain muutama murunen. Älä ylipaista, etteivät muffinssit kuivu. Ota muffinssit pois uunista, nosta pois muffinssivuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Nutella-kuorrute:
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää Nutella ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput aineet ja vatkaa alhaisella teholla kunnes kuorrute on tasaista.
Kuorruttaminen:
Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi kuorrute pussiin. Pursota muffinssien päälle kekoja ja laita päälle paahdettu pekaanipähkinä.
Rentouttavaa viikonloppua!
toivottaa
Erja
85 g voita
3/4 dl Nutellaa
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
1,25 dl tomusokeria
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Paahda pekaanipähkinöitä leivinpaperin päällä uunipellillä noin 7-10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä, mutta älä rouhi liian pieniksi. Jätä koristeluun 10 kaunista kokonaista pähkinää.
Laita peltiseen muffinssivuokaan 10 paperista muffinssivuokaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää pähkinärouhe ja sekoita.
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkean pehmeäksi. Lisää kananmuna vatkaten koko ajan. Lisää puolet jauhoista, Creme Fraiche ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.
Nostele taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 10-15 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyyn esim. cocktail-tikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun jää vain muutama murunen. Älä ylipaista, etteivät muffinssit kuivu. Ota muffinssit pois uunista, nosta pois muffinssivuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Nutella-kuorrute:
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää Nutella ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput aineet ja vatkaa alhaisella teholla kunnes kuorrute on tasaista.
Kuorruttaminen:
Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi kuorrute pussiin. Pursota muffinssien päälle kekoja ja laita päälle paahdettu pekaanipähkinä.
Rentouttavaa viikonloppua!
toivottaa
Erja
Oi miten herkullisia! :) Mahtavat kuvat myös.
VastaaPoistaKiitos :) Hyvin maistuivat vanhemmillenikin, jotka pyysivät minua tekemään ihan samanlaisia heidän seuraaviin kahvikekkereihinsä.
VastaaPoistaEhdin pitkästä aikaa tännekin ja voi että mitä herkkuja täällä taas on! :) Plarasin sivuja taaksepäin jo reilusti ja kaikkia tekisi mieli kokeilla ;) Ihailin noita kuvia myös kovin. Saanko udella, minkälaista kamera/objektiiviyhdistelmää käytät näissä ihanissa ruokakuvissasi? :)
VastaaPoistaKiitos kommentista :). Minulla on käytössäni Sony NEX-6 -minijärkkäri ja useimmiten Sony SEL 55-210mm f/4.5-6.3 OSS -objektiivi. Olen ollut todella tyytyväinen tähän kameraan!
PoistaKiitos tiedosta :) Tosi hyvännäköistä jälkeä sillä näyttää tuleva :) Googletinkin sen jo, ja näyttäisi olevan varteenotettava vaihtoehto kamerapäivityksiäni ajatellen :)
PoistaMinäkin ostin pitkästä aikaa nutellaa, joten täytyy laittaa ohje muistiin. Yleensähän sanat tuhti ja hyvänmakuinen kulkevat käsikädessä.
VastaaPoistaKiitos kommentista :). Tuo kuorrute on herkkua, mutta ei sitä kyllä kovin paljoa kerralla voi syödä.
PoistaTestasin ja hyvää oli. Kuorrute oli erinomainen:)
PoistaKiva kuulla! Meillä ylijääneestä kuorrutteesta melkein tapeltiin :)
Poista