Kakkupohja on leivottu Brown Eyed Bakerin ohjeen mukaan maapähkinävoikakkuuni, ohje täällä.
Vaniljamousse:
2 liivatelehteä
130 g turkkilaista jogurttia
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
maustemitallinen vaniljatangon siemeniä
1 tl vettä
2 dl vispikermaa
Täytteeseen lisäksi pari teelusikallista pakastemustikoita
Sveitsiläinen voikreemi:
50 g kananmunan valkuaista (noin kahden pienen munan valkuaiset)
100 g sokeria
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl vaniljauutetta
130 g turkkilaista jogurttia
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
maustemitallinen vaniljatangon siemeniä
1 tl vettä
2 dl vispikermaa
Täytteeseen lisäksi pari teelusikallista pakastemustikoita
Sveitsiläinen voikreemi:
50 g kananmunan valkuaista (noin kahden pienen munan valkuaiset)
100 g sokeria
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl vaniljauutetta
Vaniljamousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, sokeri, vaniljauute ja -siemenet. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota puristetut pehmät liivatelehdet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää liivateliemi jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
Minikakkuun tarvitaan vain osa täytteestä. Loput laitoin täytteeksi ystäväperheelle tekemääni tuliaiskakkuun.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, sokeri, vaniljauute ja -siemenet. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota puristetut pehmät liivatelehdet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää liivateliemi jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
Minikakkuun tarvitaan vain osa täytteestä. Loput laitoin täytteeksi ystäväperheelle tekemääni tuliaiskakkuun.
Sveitsiläinen voikreemi:
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos tuntuu kuumalta sormeen. Seos on noin 65-asteista. Ota pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin jäähtynyt ja kauniin kiiltävää. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla teräskulhon kylmään vesihauteeseen. Seoksen on oltava huoneenlämpöistä ettei lisättävä voi sula. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan vatkaten koko ajan. Voikreemi saattaa jossain vaiheessa olla kokkareista, mutta jatka kärsivällisesti vatkaamista. Seos muuttuu kiiltävän samettiseksi, kun vatkaat lisää. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Voit värjätä voikreemin halutessasi elintarvikevärillä.
Minikakun koristamiseen tarvitaan vain vähän voikreemiä, mutta voit pakastaa lopun kreemin tulevaa käyttöä varten.
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos tuntuu kuumalta sormeen. Seos on noin 65-asteista. Ota pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin jäähtynyt ja kauniin kiiltävää. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla teräskulhon kylmään vesihauteeseen. Seoksen on oltava huoneenlämpöistä ettei lisättävä voi sula. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan vatkaten koko ajan. Voikreemi saattaa jossain vaiheessa olla kokkareista, mutta jatka kärsivällisesti vatkaamista. Seos muuttuu kiiltävän samettiseksi, kun vatkaat lisää. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Voit värjätä voikreemin halutessasi elintarvikevärillä.
Minikakun koristamiseen tarvitaan vain vähän voikreemiä, mutta voit pakastaa lopun kreemin tulevaa käyttöä varten.
Kakun kokoaminen:
Ota kolmesta kakkupohjasta pienellä pyöreällä muotilla kolme pikkupohjaa. Laita pyöreä, noin 6 cm korkea muotti tasaiselle alustalle esim. pienelle lautaselle. Vuoraa muotti tuorekelmulla ja laita pohjalle yksi kakkupohja tasainen pinta alaspäin. Levitä päälle kaksi kukkurallista ruokalusikallista täytettä ja upota täytteeseen teelusikallinen jäisiä mustikoita. Toista ja laita päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Kakkupohjia ei tarvitse kostuttaa. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.
Koristelu:
Tasaa kakun reunat palettiveitsellä. Laita voikreemiä pursotuspussiin ja pursota kakkusen päälle ruusu.
Nautitaan vahvan hyvän kahvikupposen kera hyvässä seurassa.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
toivottaa
Erja
Oih nam! Tämä on ihastuttava :)
VastaaPoistaKiitos :). Minä taisin vallan ihastua näihin "nakukakkuihin".
Poista