Inspriraatio syntyi monia netin reseptejä selaillessani, joskin ajatus vain mascarpone-juuston käyttämisestä lähti Pastanjauhantaa-blogin ohjeesta.
5 kpl tummia suklaakeksiä (tai 150 g Dominokeksejä ilman täytettä)
50 g voita
Täyte:
0,75 dl kermalikööriä
200 g mascarpone-juustoa
1 dl FloraVispiä
80 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
0,75 dl kermalikööriä
200 g mascarpone-juustoa
1 dl FloraVispiä
80 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1,5 liivatelehteä
0,5 rkl vettä
Pinnoita 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat rypsiöljyllä ja jauhota tomusokerilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Tummat suklaakeksit leivoin itse, sillä kaapissa ei tähän hätään ollut minkäänlaisia valmiskeksejä. Onneksi leivoin, sillä ne olivat h-y-v-i-ä ! Laitan ohjeen myöhemmin blogiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 7 minuuttia. Vatkaa FloraVispi pehmeäksi vaahdoksi. Pehmennä mascarpone, lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermalikööri ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesitilkkanen ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa ohuena norona mascarpone-seokseen. Kääntele varovaisesti sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Pinnoita 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat rypsiöljyllä ja jauhota tomusokerilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Tummat suklaakeksit leivoin itse, sillä kaapissa ei tähän hätään ollut minkäänlaisia valmiskeksejä. Onneksi leivoin, sillä ne olivat h-y-v-i-ä ! Laitan ohjeen myöhemmin blogiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 7 minuuttia. Vatkaa FloraVispi pehmeäksi vaahdoksi. Pehmennä mascarpone, lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermalikööri ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesitilkkanen ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa ohuena norona mascarpone-seokseen. Kääntele varovaisesti sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Koristele tummasuklaa-, valkosuklaa- ja suolapähkinärouheilla. Sulata tummaa suklaata muutama palanen ja pursota raitoja kakun päälle.
Tämä vie kielen mennessään!
Mukavaa loppiaista
toivottaa Erja
toivottaa Erja
Tätä kakkua on tullut tehtyä viimeksi useampi vuosi taaksepäin... On kyllä niin syntisen hyvää, että täytyypä varmaan taas tehdä :)
VastaaPoistaTämä taitaa olla yksi monien lempparijuustokakuista :) Itselleni maistuu erityisen hyvin juuri tämä mascarponella tehty.
VastaaPoista