19.10.2014

New York City Bakeries - New York -leipomoita

Blogin päivittämisessä on ollut hirmu pitkä tauko - uusi työpaikka on vienyt ajatukset ja matka New Yorkiin ajan! Ihana ystäväni täytti pyöreitä, ja lähdimme porukalla Isoon Omenaan lähes kahdeksi viikoksi juhlistamaan hänen merkkipäiväänsä ja ihmettelemään suuren maailman menoa. NYC on aivan uskomaton kaupunki, jossa nähtävää ja koettavaa riittäisi paljon pidemmäksikin aikaa.

Tässä muutamia leipomoita/kakkutiskejä, joita pääsin näkemään matkan aikana. Joistakin ostin maistelevaa, mutta useimpia vain ihastelin ja kummastelin :)

Ensimmäisenä piti tietty mennä Sinkkuelämää-sarjasta tuttuun Magnolia Bakeryyn! Sieltä ostimme Devil's Food Caken palan, joka oli suklaisen kaakaoinen sisältä ja suklaisen voikreeminen päältä. 

Tämä leipomo sijaitsee Rockefeller Centerin lähellä Midtownissa.
Kirjakaupasta löytyi Magnolia Bakeryn reseptikirja, josta on ihan pian kokeiltava jotain!:


Eräänä iltana osuimme Cake Bossin kahvilaan! Olin ennen matkaa miettynyt, että siellä pitäisi käväistä, mutta tämä kohtaaminen kävi ihan sattumalta. Jonot oli pitkät sekä leivonnaistiskille että kassalle, joten tällä kertaa mukaan ei lähtenyt mitään. Kahvilan nettisivu löytyy tästä.
Chelseasta löytyy aivan ihastuttava ostoskeskus Chelsea Market, jonka rustiikkisessa olemuksessa on jotain kerrassaan ainutlaatuista. Suosittelen tutustumaan! Sieltä löytyy Eleni's Playfully Unique Cookies -leipomo, jonka piparit ja kuppikakut hakevat vertaistaan. Mukaan lähti kuppikakkuja ja elintarvikekyniä.

Manhattanin suurin (ja joku sanoo, että maailman paras) ruokakauppa on Whole Foods Market. Ketjun monista kaupoista kävimme Madison Squaren ja Columbus Circlen kaupoissa, joista jälkimmäinen oli ehdottomasti monipuolisempi. Sieltä ostimme Oreo-brownien ja kaurakeksin, jotka nautimme Columbus Squarella Kolumbus-päivän aattona. Eikä muuten puuttunut kummastakaan sokeria eikä voita -ilmankos maistuivat niin makoisilta :).

Tässä kuvat molempien kauppojen leivonnaistiskeiltä:

Madison Square:Columbus Circle:Hope to see you again, New York :)

terveisin
Erja

3 kommenttia:

 1. Voi ihana ihana New York. Tuli oikein haikeus takaisin sinne. Itse olin viikon elokuussa. Minun matkasta voi lukea täällä:

  http://www.anninuunissa.fi/2014/08/ihana-ihana-new-york.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä NYC on todella mielenkiintoinen kaupunki, jonne toivottavasti pääsen joskus uudelleen! Matkakertomuksestasi oli paljon iloa jo elokuussa ja myös ennen matkaa piti fiilistellen ihailla upeita kuviasi :)

   Poista
  2. Oi kiva kuulla, että olit nähnyt postaukseni ennen omaa matkaasi. Heti kun näyttää siltä, että itse pääsen uudestaan matkalle NYCiin niin katson läpi sinun vinkit vielä muistin virkistykseksi :) Harmittaa niin, että minulta jäi Magnolia Bakeryn reseptikirja hankkimatta.

   Poista