Pohja:
190 g (noin 2 3/4 dl) jauhoja
250 g (noin 2,5 dl) sokeria
60 g (noin 1 1/4 dl) kaakaota
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2/3 tl suolaa
200 ml piimää (huoneenlämpöistä)
120 ml vahvaa kahvia
110 ml ruokaöljyä
2 munaa (huoneenlämpöistä)
2/3 rkl vaniljauutetta
Lime-tuorejuustokreemi:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
200 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1,5 tl limen kuoriraastetta (yhden limen kuori)
2 tl limemehua
1,5 dl tomusokeria
60 g valkosuklaata
Koristeet:
Sokerimassalimeviipaleita
Pohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kolme 12 cm:n kakkuvuokaa. Sekoita hyvin kaikki kuivat aineet. Yhdistä munat, piimä, kahvi, öljy ja vaniljauute ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Lisää seos jauhoihin ja vatkaa noin minuutin ajan. Jaa taikina tasaisesti kolmeen kakkuvuokaan. Täytä vuoat noin 2/3 verran, sillä pohja nousee reippaasti uunissa.
100 g voita (huoneenlämpöistä)
200 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1,5 tl limen kuoriraastetta (yhden limen kuori)
2 tl limemehua
1,5 dl tomusokeria
60 g valkosuklaata
Koristeet:
Sokerimassalimeviipaleita
Pohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kolme 12 cm:n kakkuvuokaa. Sekoita hyvin kaikki kuivat aineet. Yhdistä munat, piimä, kahvi, öljy ja vaniljauute ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Lisää seos jauhoihin ja vatkaa noin minuutin ajan. Jaa taikina tasaisesti kolmeen kakkuvuokaan. Täytä vuoat noin 2/3 verran, sillä pohja nousee reippaasti uunissa.
Lime-tuorejuustokreemi:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa/mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota voi kuohkean vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vuorotellen tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan, limeraaste ja limemehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa pohjista hattu pois. Laita yhden pohjan päälle 2 rkl tuorejuustokreemiä. Laita päälle toinen pohja ja sen päälle 2 rkl tuorejuustokreemiä. Laita päällimmäiseksi kolmas pohja. Pohjia ei tarvitse kostuttaa. Levitä kakun päälle ohut kerros kreemiä ns. murukerrokseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan. Levitä päälle lisää kreemiä ja muotoile pinta haluamallasi tavalla. Koristele.
Taikinaa ja kuorrutetta oli sen verran reilusti, että niistä riitti kakun lisäksi kuuteen pieneen muffinssiin :).
Sulata valkosuklaa vesihauteessa/mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota voi kuohkean vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vuorotellen tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan, limeraaste ja limemehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa pohjista hattu pois. Laita yhden pohjan päälle 2 rkl tuorejuustokreemiä. Laita päälle toinen pohja ja sen päälle 2 rkl tuorejuustokreemiä. Laita päällimmäiseksi kolmas pohja. Pohjia ei tarvitse kostuttaa. Levitä kakun päälle ohut kerros kreemiä ns. murukerrokseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan. Levitä päälle lisää kreemiä ja muotoile pinta haluamallasi tavalla. Koristele.
Taikinaa ja kuorrutetta oli sen verran reilusti, että niistä riitti kakun lisäksi kuuteen pieneen muffinssiin :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti