7.1.2014

Pieni juustokakku




















Lunni leipoo -reseptin mukaan

Pohja:
50 gr voita
2 rkl sokeria
1/3 muna
1 dl vehnäjauhoja
1/2-1 rkl vettä

Täyte:
200 gr Philadelphia-hunajatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kokonainen muna
1 keltuainen
1/2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
50 ml ranskankermaa
1 tl sokeria
1/4 tl vaniljasokeria

Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon nopeasti jauhot ja vesi, painele leivinpaperilla vuoratun vuoan (halkaisija n. 12 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. 

Täyte:

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sokerit pehmeäksi, sekoita joukkoon kokonainen muna ja keltuainen. Lisää sitruunan mehu ja varmista, että seos on aivan tasaista. Kaada täyte pohjalle ja paista uunissa noin 50 minuutin ajan. Valmista pinnalle tuleva ranskankermaseos sekoittamalla aineet keskenään. Jos kakku näyttää hyytyneeltä 50 minuutin paistamisen jälkeen, kaada päällinen varovasti pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten yön yli jääkaappiin. Nauti seuraavana päivänä.

Vinkkejä:
- Voit tarjota juustokakun mansikkamelban kanssa: soseuta 50 gr mansikoita sokerin ja sitruunamehutilkan kanssa.
- Kakun leikkaaminen onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti