22.4.2016

Tropiikin hedelmät -juustokakku

Muutaman lomapäivän kunniaksi halusin kokeilla jotain uutta ja päädyin tropiikin hedelmistä tehtyyn juustokakkuun. Juustokakun aktiivinen valmistusaika on lyhyt ja eniten aikaa (muutama tunti) menee herkun hyytymiseen. Tämä kakku voisi sopia hyvin myös vappubrunssille, sillä sen voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin ja koristella ennen tarjoilua. Nam :)



Keksipohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Tropiikin hedelmät -mousse:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2 dl Bonnen Trooppinen sosetta (40 % banaania, 30 % mangoa, 30 % guavaa)
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
0,75 dl tomusokeria
4 liivatetta
0,25 dl limemehua (yhden limen mehu)

Marengit:
2 valkuaista
1 dl Siro-sokeria
2 tippaa sitruunaa tai valkoviinietikkaa
elintarvikeväriä (vaaleanpunaista, -sinistä ja -vihreää)



Pohja:
Murskaa keksit muruksi. Laita irtokakkupohjan reuna (18 cm) tarjoiluastian päälle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle.

Tropiikin hedelmät -mousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto, tomusokeri, hedelmäpyre ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta limemehu, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto. 

Kaada mousse keksimurupohjan päälle. Tasoita moussen pinta tasaiseksi ja laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi.








































Marengit:
Laita valkuaiset ja valkoviinietikka puhtaaseen teräskulhoon ja vatkaa pehmeän kuohkeaksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaten koko ajan. Vatkaa kiiltäväksi ja niin kovaksi vaahdoksi, että marenki pysyy kulhossa vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Jaa marenkivaahto kolmeen kulhoon. Värjää yhden kulhon marenki vaaleanpunaiseksi, toisen vaaleansiniseksi ja kolmannen vaaleanvihreäksi. 

Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia marenkeja. Kypsennä pieniä marenkeja uunissa noin tunnin verran. Avaa sitten uunin luukku raolleen ja jätä marengit uuniin yön yli tai siihen asti, kunnes uuni on jäähtynyt. Älä kypsennä marenkeja kovin kuumassa uunissa, sillä muuten ne ruskistuvat.

Dippaa marenkien pohjat sulatettuun valkosuklaaseen ennen kuin laitat kakun päälle, niin ne säilyvät hyvinä pitkään.



Ihanaa viikonloppua!

Toivottaa
Erja

6 kommenttia:

  1. Mulla on ollut kohta vuoden tuollainen Bonnen trooppinen sose-purkki kaapissa (ja muitakin...) ja se on litran tölkki! :O Juustokakku olisikin oiva paikka upottaa siitä osa! Ja vaikka jäätelö! ;D Ihanan näköinen kakku kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :) Minä jäin myös tuumaamaan, mitä tehdä lopulla soseella (8 dl), mutta taidan laittaa osan tämän aamun smootheihin ja loput sitten pakkaseen parin desin pusseissa.

      Poista
  2. Niin kaunis kakku!
    Täytyy joskus kokeilla tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa kokeilla - tuo mousse on tooosi herkkua!

      Poista
  3. Very beauty and look tasty...is your recipe english versiyon?
    Thanks

    VastaaPoista
  4. Very beauty and look tasty...is your recipe english versiyon?
    Thanks

    VastaaPoista