5.5.2016

Mustikkamoussekakku

Meillä nautittiin vappuna mm. mustikkamoussekakkua, jolle tuli kutsumanimeksi Blueberry Cheesecake goes Vappu. Englanninkielinen nimi sen vuoksi, koska kotikielemme on englanti. Käytin kakkuun Bonnen valmista mustikkasosetta, mutta toki soseen voi tehdä vaikkapa pakastemustikoista. Kardemumma toi mukavan maun kakkuun, joka sopii hyvin myös tuleviin kevään juhliin.



Pohja:
200 g suklaatäytekeksejä 
70 g voita

Mustikkamousse:
2 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa
100 g mascarponejuustoa
2 dl mustikkasosetta
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl kardemummaa
4 liivatetta
3 rkl vettä

noin 2 dl pensasmustikoita mousseen upotettavaksi.

Koristeet:
Pensasmustikoita, minimarenkeja, minivaahtokarkkeja, mansikkanamuja, suklaalehtiä, tikkari
























Pohja:
Murskaa keksit muruksi. Laita irtokakkupohjan reuna (20 cm) tarjoiluastian päälle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle.

Mustikkamousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa mascarponejuusto, tuorejuusto, tomusokeri, mustikkasose, kardemumma ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto. 

Kaada ohut kerros moussea keksimurupohjan päälle ja laita moussen päälle pensasmustikat tasaiseksi kerrokseksi. Kaada loppumousse mustikoiden päälle, tasoita moussen pinta tasaiseksi ja laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi.

Koristele vasta juuri ennen tarjoilua, sillä koristeet sulavat moussen pinnalla. 

Aurinkoista helatorstaita!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti