2.4.2016

Frozen-kerroskakku

Sain toiveen tehdä tyttösen 5-vuotispäiville Frozen-kakun! Myönnettävä on, että ryhdyin toimeen hieman epävarmana lähinnä Elsan ja Annan osalta, sillä piirroshahmojen - saatikka ihmishahmojen - tekeminen on haastavaa. Haastetta ja vaikeuksiakin riitti, mutta loppujen lopuksi sain ihan ok-näköiset tyttöset istumaan kakun päälle. Kuulemma vaaleansininen on nykyään pikkutyttöjen uusi vaalenpunainen :)Kakkupohjat:
8 kananmunaa
840 g jauhoja
8 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
450 g voita
4 tl vaniljauutetta
500 ml maitoa
0,5 tl cream of tartar

Kinuskikreemi:
350 g voita
7 dl ruokotomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
8 rkl kinuskikastiketta

Suklaakreemi:
100 g voita
2 dl tomusokeria
75 g suklaata
1,5 tl vaniljauutetta

Kostutus:
2 dl maitoa

Kuorrutus:
Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta


Koristelu:
Koristeet Gum Paste -sokerimassaa

Värjättyä isomaltoosia (kondiittorin sokeria)Kakkupohja:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Laita kolmen 24 cm:n kokoisen ja kolmen 18 cm:n kokoisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja jauhota vuoat. Erottele jääkaappikylmien kananmunien keltuaiset ja valkuaiset ja laita ne eri kulhoihin. Peitä kulhot ja anna lämmetä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voita parin minuutin ajan, lisää 700 g sokeria ja vatkaa seos vaalean kuohkeaksi noin 5 minuutin ajan. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten taikina tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää alhaisella nopeudella vatkaten vuorotellen kolmessa erässä jauhoseos ja maito siten, että aloitat ja lopetat jauhoseoksen lisäyksellä. Vatkaa puhtaassa kulhossa ja puhtailla vispilöillä valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää cream of tartar (tai 1/2 tl sitruunamehua) ja vatkaa, kunnes vaahto hieman jämäköityy. Lisää vähitellen loppusokeri 140 g ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahdosta taikinaan ensin noin neljännes ja sekoita reippaasti. Kääntele sitten sekaan varovaisesti loput valkuaisvaahdosta ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa. 

Ota taikinasta 2/3 (punnitse keittiövaa'alla) ja jaa se tasan valmisteltuihin 24 cm:n kokoisiin kakkuvuokiin ja tasoita pinta. Jaa lopputaikina (1/3) tasan valmisteltuihin 18 cm:n kakkuvuokiin, tasaa pinnat ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Pohjat ovat kypsät, kun kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Ota pois uunista, anna levätä vuoissa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Paista 24 cm:n kakkuja noin 25 minuuttia. Kiedo kakkupohjat tuorekelmuun ja laita jääkaappiin viilemään.

Kakkupohja on Sweetapolitan Classic Vanilla Butter Birthday Cake -ohjeen mukaisesti tehty.Kinuskikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää kinuskikastike ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten kreemi tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. 


Suklaakreemi:
Sulata suklaa varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää suklaasula ja vaniljauute ja vatkaa kreemi tasaiseksi. 

Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien pinnat siten, että kaikki pohjat ovat tasakorkuisia. Vuoraa 24 cm:n ja 18 cm:n kokoiset kakkuvuoat tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti. Laita 24 cm:n kakkuvuoan pohjalle yksi pohja tasainen puoli alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle kinuskikreemi. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle suklaakreemi. Nosta päälle kolmas pohja, kostuta, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään pariksi tunniksi. Tee samoin 18 cm:n kakulle.

Kuorruttaminen:
Irrota kakut vuoista ja nosta 24 cm:n kakku 30 cm:n kokoisen kakkupahvin päälle. Laita 18 cm:n kakku 18 cm:n kakkupahvin päälle. Levitä kakkujen päälle tasainen kerros kinuskivoikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 30 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Työnnä isompaan kakkuun muoviset tai puiset tukikepit siihen kohtaan, minkä päälle laitat pikkukakun. Koristele.
Isomaltoosijää:
Sulata pienimäärä isomaltoosia paksupohjaisessa kattilassa. Kaada sulanut massa uunipellin päällä olevalle leivipaperille ja kallistele uunipeltiä, jotta saat siitä ohuen levyn. Anna levyn kovettua ja riko jää pienemmiksi paloiksi. No panic, jos jää menee aivan liian pieniksi paloiksi - voit nimittäin sulattaa isomaltoosin uudelleen! Muista, että sula massa on erittäin kuumaa! 

Näin tänään ensimmäiset krookukset, joten ihanaa kevätviikonloppua!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti