24.1.2016

Syntymäpäiväkakku prinsessateemalla

Työkaverin tyttären syntymäpäiville oli toiveena kakku prinsessa-, kukka- ja perhosteemalla sekä pinkki-, vaaleanpunainen- ja liilavärityksellä. Tällainen siitä tuli! Vaalean kakkupohjan täytteinä vadelma-punaherukka- ja valkosuklaamousset. Minä sitten <3 näitä värisävyjä :)







































Vaniljainen kakkupohja:
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
2 munaa
3 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria


Valkosuklaamousse:
1 dl vispikermaa
50 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
1/2 liivatelehti
2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)

Punaherukka-vadelmamousse:
200 g pakastevadelmia
100 g punaherukoita
2 rkl vettä
1 dl hillosokeria
2 dl vispikermaa
1 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Voikreemi:
(ainekset huoneenlämpöisinä)
150 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1-2 rkl maitoa

Pinta ja koristelu:
Pinta Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta
Koristeet Gum paste -sokerimassaa 




















Kakkupohja:
Lämmitä kiertoilmauuni 165-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina neljälle n. 22x22 cm:n kokoiselle leivinpaperoidulle ja rypsiöljyllä/vuokaspraylla voidellulle uunipellille. Voi paistaa myös kaksi peltiä kerrallaan! Paista n. 15-17 minuuttia, kunnes pinta tuntuu sormella kevyesti koitettuna pehmeältä eikä kokeilutikkuun jää kuin muutama murunen. Anna pohjien jäähtyä.

Huomioni: Tämä ohje on Suklaapossun ihanainen vaniljainen kakkupohja. Seuraavaksi minun on kyllä testattava, josko pohjan voisi paistaa pyöreässä vuoassa, sillä tällä tavalla paistettuna ylimääräistä pohjaa tulee aivan turhan paljon. Tosin ylimääräisen pohjan voisi käyttää cake-popseihin, mutta minun pakastimeeni ei mahdu enää mitään!








































Valkosuklaamousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Purista sitruunasta kaksi ruokalusikallista mehua. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin, lisää suklaasula ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdestä ja liuota se mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovaisesti sekaan kermavaahto.

Vadelma-punaherukkamousse:
Kiehauta vadelmat ja punaherukat kattilassa (lisää tarvittaessa ruokalusikallinen tai pari vettä), sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen 10 minuuttia, kunnes seos hilloutuu. Paseeraa siivilän läpi ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, marjasose ja tomusokeri tasaiseksi. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatteista ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovaisesti sekaan kermavaahtoseos.




Kakun kokoaminen:
Vuoraa 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti. Ota kustakin kakkupohjasta yksi pyöreä 20 cm:n kokoinen pohja. Laita kakkuvuoan pohjalle yksi pohja ja levitä päälle puolet marjamoussesta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle valkosuklaamousse.Nosta päälle kolmas pohja levitä päälle loput marjamoussesta. Nosta moussen päälle neljäs pohja, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Voikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää vaniljauute/-sokeri ja tarvittaessa maitoa notkeuttamaan kreemi.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 30 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.




Terveisin
Tammikuun harmaudessa ja lumisateessa kevättä odottaen, 
Erja

2 kommenttia: