6.1.2016

Gluteeniton suklaakakku tradenomille

Joulukuussa tradenomiksi valmistunut halusi gluteenittoman suklaakakun täytteiksi suklaa- ja vadelmamousset. Muuten sain vapaat kädet, joten päätin tehdä kakusta vielä suklaisemman kuorruttamalla sen suklaakreemillä ja koristelemalla tradenomilakilla. Onnittelut valmistuneelle vielä näin jälkikäteenkin!


Kakkupohja:
5 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta



Vadelmamousse:
200 g pakastevadelmaa
1 rkl vettä
1 dl hillosokeria
3 liivatetta
1,5 dl vispikermaa
1 dl ranskankermaa
200 g tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2 rkl sitruunamehua


Suklaamousse:
200 g tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta
1 kananmunan keltuainen
2 dl vispikermaa
170 g tummaa suklaata (Brunbergin gluteeniton ja laktoositon suklaa)


Kostutus:
1,5 dl maitoa

Suklaakreemi:
200 g suklaata (Brunbergin gluteeniton ja laktoositon suklaa)
300 g voita (huoneenlämpöistä)
6 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
(2 rkl maitoa) 


Koriste:
Sokerimassalakki


Kakkupohja:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Voitele ja jauhota gluteenittomalla jauhoseos-kaakaojauhoseoksella 24 cm:n kakkuvuoka.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri erittäin kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauho ja leivinjauhe ja siivilöi munasokerivaahtoon kahdessa erässä ja sekoita taikinanuolijalla sekaisin varovaisen ilmavasti ettei vatkattu vaahto kärsi. Kaada taikina valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin muutama murunen.

Vadelmamousse:
Keitä vadelmia ja hillosokeria noin 10 minuuttia ja paseeraa hillo. Anna paseeratun vadelmasoseen jäähtyä kylmässä. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljauute (tai -sokeri) ja vadelmasose tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivateneste norona tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. 


Suklaamousse:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeän kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljauute ja kananmunan keltuainen sekaisin. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita taikinanuolijalla tasaiseksi.

Suklaakreemi:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa voi kuohkean vaaleaksi (noin 5 min) ja lisää tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan vatkaten joka lisäyksen jälkeen seos tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja suklaasula ja vatkaa vielä pari minuuttia. Jos kreemi on kovin jäykkää, voit notkistaa sitä vatkaamalla sekaan maitoa.


Kakun kokoaminen:
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vuoraa 24 cm:n kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti reunan yli. Laita vuoan pohjalle yksi kakkupohja tasainen pinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle vadelmamousse. Laita päälle toinen pohja, kostuta ja leivitä päälle suklaamousse. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Peitä tuorekelmulla ja laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kakun kuorruttaminen:
Levitä ohut kerros suklaakreemiä kakun reunoille ja pintaan, tasoita ja laita kylmään 20 minuutiksi. Levitä toinen kerros suklaakreemiä kakun päälle ja tasoita. Pursota suklaakreemiä pienellä tyllalla kakun päälle ja alareunaan. Koristele.


Tässä vielä kuvat gluteenittomasta kakkupohjasta, josta tuli kyllä oikein korkea ja kuohkea ja se oli yllättävän helppo leikata!





Pakkasterveisin
Erja


2 kommenttia:

  1. Ihana suklaaherkku! ;D Pohja näyttääkin oikein mehevältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru. Tämä oli oikein hyvä pohja, jota käytän jatkossakin gluteenittomissa suklaapohjissa. Juhlijat sanoivat, että oli aivan mielettömän herkullinen kakku - ihanaa saada tällaista palautetta!

      Poista