2.8.2015

Brownie-suklaamoussekakku

Nyt alkoi suklaisten leivonnaisten pikkuputki! Äitini nimittäin järjestää kolmet pienimuotoiset 75-vuotissyntymäpäiväjuhlat, ja hän pyysi minua tekemään joka juhlaan jonkun suklaaherkun. Nam - johan sitä on kevyempiä kesäleivonnaisia tehtykin, joten ei muuta kuin suklaan lumoihin :). Tässä ensimmäinen, johon inspiraatio ja brownie-pohjan ohje on Tarun taikakakuista. Suklaatuorejuustoa löytyy silloin tällöin Lidl:stä, ja sitä on aina hankittava muutama purkki jääkaappiin. Oli ihana kuulla, että kakku santsipaloineen maistui vieraille!


Brownies-pohja:
65 g voita
35 g tummaa suklaata (70 %:n kaakaopitoituus)
1 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja


Suklaatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 dl FloraVispiä
130 g leivontasuklaata (50 %:n kaakaopitoisuus)
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä 


Kostutus:
1/4 dl maitoa

Koristelu:
1,5 dl FloraVispiä
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
50 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kaakaotomusokeria


Brownies-pohja:
Valmista pohja jo edellisenä päivänä ja anna mehustua vuoassaan tuorekelmulla peitettynä jääkaapissa. 
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele 18 cm:n irtopohjavuoan pohjat ja reunat reippaalla voimäärällä. 
Pilko voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa hiljalleen välillä sekoittaen. Lisää suklaavoisulaan sekoittaen sokeri(t) ja suola ja sitten muna ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kokeilutikkuun voi jäädä muutama murunen, joten älä ylipaista. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön yli. 

Irrota kylmä pohja varovaisesti veitsellä ja nosta tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla tai grillitikulla ja kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen. 

Suklaamousse:
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma kevyesti. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute toisessa kulhossa tasaiseksi. Lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata veteen pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana vatkaten suklaaseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto ja kääntele tasaiseksi vaahdoksi. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.



Koristelu:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe vähitellen vatkaamisen puolivälissä. Notkista tuorejuusto, lisää kaakaotomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja kääntele tasaiseksi vaahdoksi. Pursota haluamallasi tavalla moussekakun päälle. 

Iloiset onnittelut äidille myös näin virtuaalisesti ja aurinkoista sunnuntai-iltaa lukijoille!

toivottaa Erja

2 kommenttia:

  1. Ahh en kestä! Taas niin ihana ja yksinkertaisesti koristeltu herkku! :) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni :) Tällaiset simppelit koristelut ovat useimmiten vaan niin kivoja!

      Poista