23.8.2015

Tropiikin suklaakakku passionmoussella

Tähän kakkuun inspiraatio syntyi, kun kotiväki esitti idean tropiikkikakusta kotimaisten marjaleipomusten lomaan. Ideaan piti tietysti tarttua! Suklaisen kakkupohjan väliin päätyi passionmousse ja koristeluksi hibiskus- ja frangipanikukat. Olisiko tässä tarpeeksi tropiikin tunnelmaa... ainakin oli taas mukava uusi kokeilu, jota pääsivät maistelemaan siskon työkaverit. Kuulemma maistui oikeinkin hyvin :)


Kakkupohja:
Tein kaksi 15 cm:n kakkupohjaa tästä ohjeesta.
75 g voita

270 g jauhoja
60 g kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
360 g sokeria
2 kananmunaa (M-koko)
225 ml maitoa
150 ml vahvaa kahvia

Passionmousse:
4 passionhedelmää
2 rkl hillosokeria
100 g sitruunatuorejuustoa
1,25 dl vispikermaa
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(2 rkl tomusokeria)
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Voikreemi:
75 g sokeria
35 g vettä
5 g glukoosisiirappia

125 g voita
0,5 tl vaniljauutetta

Pinta ja koristelu:
500 g sokerimassaa (puolet Satin Ice -sokerimassaa ja puolet vaahtokarkin makuista kaulintamassaa)
Tropiikin kukat gum paste -massaa



Kakkupohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota jauho-kaakaojauheseoksella kaksi 15 cm:n kakkuvuokaa.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
Jaa taikina valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista 30-35 min tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin pari murusta. Anna jäähtyä vuoissa 15 minuuttia ja kumoa ritilän päälle jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään mielellään yön yli. Kakkupohja on jo monta kertaa mehukkaaksi todettu Linda Lomelinon ohjeen kaakaokakku.

Passionmousse:
Halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha pois kuorista. Kiehauta hedelmäliha ja hillosokeri, anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja paseeraa siivilän läpi. Jäähdytä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää paseerattu passionhedelmähillo ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesi ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää ohuena ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma-vaniljavaahto varovasti käännellen.

Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Lisää vähitellen vatkaten huoneenlämpöiseen voihin, lisää vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. Tämä mahtava ohje on Monalisa's Cakes -blogista ja alkuperäinen Kakkutaikurilta.



Kakun kokoaminen:
Vuoraa 15 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla. Tasoita yhden kakkupohjan pinta ja leikkaa pohja kolmeen osaan. Toisen kakkupohjan voit vaikka pakastaa seuraavaa kakkua varten. Laita kakkupohjan tasaisin pinta pohjalle ja levitä päälle puolet moussesta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loput moussesta. Nosta kolmas pohja päälle. Kakkua ei tarvitse kostuttaa, sillä pohja on todellä kostea ja mehukas. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Kesäistä elokuun viikkoa :)

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti