5.8.2015

Triplasuklaatäytekakku

Suklaaherkkujen toisena leipomuksena äitini 75-vuotisjuhlintoihin oli vuorossa jokaisen suklaaholistin unelmakakku! Todella mehevän ja kostean kaakaokakkupohjan väleissä olivat Daim- ja vaniljamousset, kakun kuorrutti maitosuklaaganache ja pinnalla vielä tummasuklaaganache. Voiko tämän suklaisemmaksi kakku enää tulla... No joo, tietty karhunvatukat voisi korvata vaikka suklaarouheella, -lastuilla tai vaikkapa Daim-rouheella :D. Kaakaokakkupohja Linda Lomelinon ohjeen mukaisesti.








































Kakkupohja:
Tein kaksi 15 cm:n kakkupohjaa tästä ohjeesta.
75 g voita

270 g jauhoja
60 g kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
360 g sokeria
2 kananmunaa (M-koko)
225 ml maitoa
150 ml vahvaa kahvia

Daim-mousse:
35 g Daim-suklaata tai -rakeita
35 g tummaa suklaata
75 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa

Vaniljamousse:
1,5 liivatelehteä
1 rkl vettä
100 g vaniljarahkaa/vaniljajogurttia
50 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1/4 tl Bourbon-vaniljajauhetta

Maitosuklaaganache:
175 g maitosuklaata 
1 dl kuohukermaa 

Suklaaganache:
0,75 dl kermaa
75 g tummaa suklaata (70 %:n kaakaopitoisuus)
1 rkl glukoosisiirappia

Karhunvatukoita kakun päälle



Kakkupohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kaakaojauheella kaksi 15 cm:n kakkuvuokaa.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
Jaa taikina valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista 30-35 min tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin pari murusta. Anna jäähtyä vuoissa 15 minuuttia ja kumoa ritilän päälle jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään mielellään yön yli.

Daim-mousse:
Sulata tumma suklaa varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Rouhi Daim-suklaa tai käytä Daim-rakeita. Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sekaan suklaasula. Lisää Daim-rouhe/rakeet ja sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja kääntele tasaiseksi.

Vaniljamousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljarahka/jogurtti sekaisin, lisää sokeri sekä vaniljajauhe ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto.




Kakun kokoaminen:
Tasoita yhden kakkupohjan pinta ja leikkaa se kolmeen. Vuoraa 15 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla. Laita pohjalle yksi kakkupohja tasainen paistopinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta). Levitä pohjan päälle vaniljamousse. Laita moussen päälle toinen pohja ja leivitä pohjan päälle suklaamousse. Nosta päälle kolmas kakkupohja. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Maitosuklaaganache:
Pilko suklaa lämmönkestävään astiaan. Lämmitä kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle. Anna seistä minuutin verran ja kääntele hellästi sekaisin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitten vaaleaksi vaahdoksi.

Tummasuklaaganache:
Pilko suklaa lämmönkestävään astiaan. Lämmitä kerma ja glukoosi kiehuvan kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Kaada kuumennettu kermaglukoosiseos suklaapalojen päälle. Anna seistä minuutin verran ja kääntele hellästi sekaisin. Älä vatkaa. Lisää joukkoon voi antamaan kiiltoa. Kun voi on sulanut, seos on valmista käytettäväksi.



Kuorruttaminen:
Kumoa kakku kakkupahvin päälle. Levitä kakun päälle tasainen kerros maitosuklaaganachea. Laita jääkaappiin 10 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros maitosuklaaganachea ja laita jääkaappiin uudelleen noin 10 minuutiksi. Tee tummasuklaaganache ja kaada se kakun päälle, auta palettiveitsellä ganachea valumaan pieninä puroina reunan yli ja tasoita kakun pinta tasaiseksi. Koristele karhunvatukoilla. Ja valmistaudu suklaaöveriin :)

Lämmintä kesäpäivää!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku kaikkine överisuklaineen, nams! ;D Se on jännä, että vaikka joskus kuulostaa, että nyt menee överiksi, niin ei vaan mene ;D Mun blogissa oleva Daim-mutakakku on siitä hyvä esimerkki, suklaata suklaan päälle ja aina vaan paranee! Heh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Tuhtia tämä oli, mutta niin hyvää - kahvipöydässä jotkut otti lisää kaksi kertaa! Pitääkin kokeilla tuota Daim-mutakakkuasi jossain vaiheessa :)

      Poista