Pohja:
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
2 munaa
3 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria
Tropiikin hedelmät -mousse:
6 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g tuorejuustoa
200 g tuorejuustoa
4 dl Bonnen Trooppinen sosetta (40 % banaania, 30 % mangoa, 30 % guavaa)
3 rkl passionsiirappia
3 rkl passionsiirappia
2 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
noin 1 dl tomusokeria
noin 1 dl tomusokeria
8 liivatetta
0,5 dl limemehua (yhden limen mehu)
Kiille:
2,5 dl Pirkan ananas-mango-passionnektaria
puolikkaan limen mehu
2,5 liivatelehteä
Koristeet:
Pensasmustikoita
Sitruunamelissaa
Ananaskirsikoita
Limejä
Passionhedelmää
Kakkupohja:
Voitele vuokaspraylla tai voilla kolme 24 cm:n kokoista irtopohjavuokaa. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista kutakin 15-17 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen. Anna pohjien jäähtyä, kiedo ne tuorekelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarvitset yhden pohjan, joten kaksi voit vaikka pakastaa tulevia moussekakkuja varten. Tämä ohje on Suklaapossun ihanainen vaniljainen kakkupohja.
Kiille:
2,5 dl Pirkan ananas-mango-passionnektaria
puolikkaan limen mehu
2,5 liivatelehteä
Koristeet:
Pensasmustikoita
Sitruunamelissaa
Ananaskirsikoita
Limejä
Passionhedelmää
Kakkupohja:
Voitele vuokaspraylla tai voilla kolme 24 cm:n kokoista irtopohjavuokaa. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista kutakin 15-17 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen. Anna pohjien jäähtyä, kiedo ne tuorekelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarvitset yhden pohjan, joten kaksi voit vaikka pakastaa tulevia moussekakkuja varten. Tämä ohje on Suklaapossun ihanainen vaniljainen kakkupohja.
Tropiikin hedelmät -mousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita juustot, tomusokeri, hedelmäpyre, passionsiirappi ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta limemehu, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.
Laita kakkupohja tarjoilualustalle. Vuoraa 26 cm:n kokoisen irtokakkuvuoan reuna reunakalvolla ja kiinnitä kakkupohjan ympärille. Voit myös voidella reunan rypsiöljyllä ja jauhottaa tomusokerilla. Kaada mousse pohjan päälle. Tasoita moussen pinta tasaiseksi ja laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
Kiille:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Kuumenna nektari ja limemehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet mehun sekaan. Anna jäähtyä sekoitellen ja kaada lusikkaa apuna käyttäen moussen päälle. Laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele.
Kesäterveisin
Erja
Vautsi mikä kakku! ♥ Ja ihana resepti :)
VastaaPoistaKiitos, Kanelityttö :) Tropiikin hedelmien maku on niin herkullisen raikas!
PoistaTällaiset raikkaat ja hedelmäiset kakut sopii kyllä erittäin hyvin kesällä tarjottaviksi. Todella upea koristeiden asettelu ja kakku on muutenkin täydellisen näköinen! :D
VastaaPoistaKiitos kommentista :) Tänä keväänä ja kesänä nämä moussekakut - ja varsinkin trooppisten hedelmien moussekakut - ovat olleet ehdoton suosikkini! Ja ihanaa, että kohta pääsee kokeilemaan kotimaisia marjoja näihin herkkuihin :)
PoistaMistä tuota passionsiirappia löytyy? :-)
VastaaPoista