4.4.2015

Porkkanakakkupalaset

Pääsiäisherkkuihin kuuluu tietysti porkkanakakku, puput ja pääsiäismunat! Tällä kertaa tein aivan erilaisen kakun tai ennemminkin kakkupalaset, sillä löysin Lidl:stä kerrassaan mainion kakkupalavuoan. Silikoninen vuoka toimi loistavasti: voitelin koloset voilla ennen paistamista ja kypsät palaset ihan liukuivat pois vuoasta. Huippukäytännöllinen tuote - varsinkin jos leipoo vain muutamalle syöjälle. Mehevä ja kostea porkkanakakku on Maku.fi:n ohjeesta hieman tuunattu.








































Ainekset huoneenlämpöisinä:

Porkkanakakkutaikina:
2 kananmunaa
1 dl Siro-sokeria

1 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/4 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
4 dl porkkanaraastetta (hienoa, noin 3 isoa porkkanaa)


Kuorrutus:
Sokerikreemi:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
sokerimassakuorrute Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitus
Koristeet: sokerimassaa








































Kakkutaikina:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Voitele vuoan koloset voilla.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan öljy ja vaniljauute. Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.



Nostele taikina voidellun kakkuvuoan kolosiin ja paista noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys kokeilutikulla - kun tikkuun jää vain muutama murunen, ovat kakkupalat kypsiä. Jäähdytä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään. Kääri palaset tuorekelmuun ja  laita jääkaappiin mehustumaan yön yli.




Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutusmassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


















Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

toivottaa
Erja 

3 kommenttia:

  1. Oi! Nämä ovat kerrassaan ihastuttavia :)

    VastaaPoista
  2. Ihania! Tosi suloisia :)
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos mukavista kommenteista. Tällaisia on välillä tosi kiva näperrellä :)

    VastaaPoista