Ainekset huoneenlämpöisinä:
Porkkanakakkutaikina:
2 kananmunaa
1 dl Siro-sokeria
2 kananmunaa
1 dl Siro-sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/4 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/4 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
4 dl porkkanaraastetta (hienoa, noin 3 isoa porkkanaa)
Kuorrutus:
Sokerikreemi:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
sokerimassakuorrute Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitus
Koristeet: sokerimassaa
Kakkutaikina:
ripaus suolaa
4 dl porkkanaraastetta (hienoa, noin 3 isoa porkkanaa)
Kuorrutus:
Sokerikreemi:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
sokerimassakuorrute Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitus
Koristeet: sokerimassaa
Kakkutaikina:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Voitele vuoan koloset voilla.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan öljy ja vaniljauute. Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kookoshiutaleet, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina voidellun kakkuvuoan kolosiin ja paista noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys kokeilutikulla - kun tikkuun jää vain muutama murunen, ovat kakkupalat kypsiä. Jäähdytä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään. Kääri palaset tuorekelmuun ja laita jääkaappiin mehustumaan yön yli.
Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutusmassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.
Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
toivottaa
Erja
Nostele taikina voidellun kakkuvuoan kolosiin ja paista noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys kokeilutikulla - kun tikkuun jää vain muutama murunen, ovat kakkupalat kypsiä. Jäähdytä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään. Kääri palaset tuorekelmuun ja laita jääkaappiin mehustumaan yön yli.
Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutusmassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.
Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
toivottaa
Erja
Oi! Nämä ovat kerrassaan ihastuttavia :)
VastaaPoistaIhania! Tosi suloisia :)
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä!
Kiitos mukavista kommenteista. Tällaisia on välillä tosi kiva näperrellä :)
VastaaPoista