Chilifudget:
0,5 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
100 g chilisuklaata (Fazerin)
Turkinpippurifudget:
1/2 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata (50 % kaakaopitoisuus)
1 rkl Turkinpippurimurskaa
Päälle:
1 tl chiliä silputtuna chilifudgeihin
1 rkl Turkinpippurimurskaa
Päälle:
1 tl chiliä silputtuna chilifudgeihin
Chilifudget:
Kaada kuumuuden kestävään astiaan kondensoitu maito sekä paloittele sekaan suklaat. Laita astia vesihauteeseen. Kuumenna ja sekoita koko ajan niin, että suklaat sulavat. Kun suklaat ovat kokonaan sulaneet, kaada massa öljyttyyn, leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 10 x 12 cm). Nosta vuoka vesihaudekattilan päälle ja muotoile pintaan haluamasi kuvio pikkulusikalla/palettiveitsellä. Ripottele päälle pilkottu chili ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä paloiksi ja laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Turkinpippurifudget:
Kaada kuumuuden kestävään astiaan kondensoitu maito sekä paloittele sekaan suklaa. Laita astia vesihauteeseen. Kuumenna ja sekoita koko ajan niin, että suklaa sulaa. Kun suklaa on kokonaan sulanut, sekoita massaan 1 rkl turkinpippurimurskaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa öljyttyyn, leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 10 x 12 cm). Nosta vuoka vesihaudekattilan päälle ja muotoile pintaan haluamasi kuvio pikkulusikalla/palettiveitsellä. Ripottele päälle 1 rkl turkinpippurimurskaa ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä paloiksi ja laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Mukavaa jouluaaton aattoa!
toivottaa
Erja
Toivotan vielä oikein hyvää joulua tätäkin kautta :) Kiitos myös itsellesi herkkuohjeista ja kuvista. Nämä karkit näyttävät älyttömän herkullisilta!
VastaaPoistaKiitos ja oikein mukavaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi :)
Poista