23.12.2014

Chili- ja turkinpippurifudget

Monessa blogissa on hehkutettu fudge-herkkuja, joten pitihän niitä kokeilla. Näistä saa helposti ja nopeasti vaikkapa joulupäivän ja itse asiassa nämä ehtivät vielä ihan hyvin myös jouluaattoillan pikkunaposteltavaksi. Sitten, kun joulunmakeiden jälkeen tekee mieli jotain vähän erilaista :). Minusta erityisesti nuo turkinpuppurifudget ovat aivan ihania!

Chilifudget:
0,5 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
100 g chilisuklaata (Fazerin)


Turkinpippurifudget:
1/2 prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata (50 % kaakaopitoisuus)
1 rkl TurkinpippurimurskaaPäälle:
1 tl chiliä silputtuna chilifudgeihin
1 tl Turkinpippuri-murskaa turkinpippurifudgeihinNämä konvehtivuoat ovat todella hurmaavia!Chilifudget:
Kaada kuumuuden kestävään astiaan kondensoitu maito sekä paloittele sekaan suklaat. Laita astia vesihauteeseen. Kuumenna ja sekoita koko ajan niin, että suklaat sulavat. Kun suklaat ovat kokonaan sulaneet, kaada massa öljyttyyn, leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 10 x 12 cm). Nosta vuoka vesihaudekattilan päälle ja muotoile pintaan haluamasi kuvio pikkulusikalla/palettiveitsellä. Ripottele päälle pilkottu chili ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä paloiksi ja laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Turkinpippurifudget:
Kaada kuumuuden kestävään astiaan kondensoitu maito sekä paloittele sekaan suklaa. Laita astia vesihauteeseen. Kuumenna ja sekoita koko ajan niin, että suklaa sulaa. Kun suklaa on kokonaan sulanut, sekoita massaan 1 rkl turkinpippurimurskaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa öljyttyyn, leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 10 x 12 cm). Nosta vuoka vesihaudekattilan päälle ja muotoile pintaan haluamasi kuvio pikkulusikalla/palettiveitsellä. Ripottele päälle 1 rkl turkinpippurimurskaa ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä paloiksi ja laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Mukavaa jouluaaton aattoa!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Toivotan vielä oikein hyvää joulua tätäkin kautta :) Kiitos myös itsellesi herkkuohjeista ja kuvista. Nämä karkit näyttävät älyttömän herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein mukavaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi :)

      Poista