31.8.2014

Vaniljainen valkosuklaa-mansikkakakku

Inspiraatio tähän kakkuun syntyi, kun netistä osui silmään pinkki-mustia pariisilaiskakkuja. Oli ihan pakko ryhtyä tuumasta toimeen! Vaniljaisen kakkupohjan täytteenä on mansikka- ja valkosuklaamousset.







































Pohja (Sweetapolitan vanilja-piimäkakku):
2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
1 kananmunan keltuainen (huoneenlämpöinen)
150 ml piimää (huoneenlämpöistä)
1 tl (5 ml) vaniljauutetta
180 gr kakkujauhoja (siivilöitynä)
200 gr sokeria
8,5 gr leivinjauhetta
115 gr voita (huoneenlämpöistä)


Valkosuklaamousse (Tekila's Bakery:n ohje):
(riittää 22 cm kakun yhteen väliin)
1/2 dl kuohukermaa
2 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 liivatetta

1 rkl sitruunamehua

Mansikkamousse (Suklaapossun ohje):
(riittää 22 cm kakun yhteen väliin)
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75-1 dl (maun mukaan) sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mansikoita soseutettuna


Kostutus:
1/2 dl maitoa

Koristelu:
Sokerikreemi:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
1,5 dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljauutetta 
1 rkl maitoa
Satin Ice -kuorrute
Gum Paste -kukat ja mustaa sokerimassaa



Pohja:
Voitele ja jauhota 18 cm:n kakkuvuoka. 
Sekoita munat ja keltuainen ja lisää 1/4 piimästä ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää pehmeä voi ja loput piimästä ja vatkaa vatkaimen pienellä teholla sekaisin. Vatkaa isommalla teholla noin pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää munaseos kolmessa erässä sekoittaen taikinanuolijalle reunoja pitkin. Kaada valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30-35 min. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain vähän muruja. Älä kypsennä liikaa!

Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valkosuklaamousse:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa kuohukerman kanssa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Kaada joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vältä ylivatkaamista! Sulata liivate kuumaan sitruunamehuun. Kaada norona suklaa-tuorejuustoon. Nostele kerma joukkoon ja anna jähmettyä hetken kaapissa ennen täyttämistä.

Mansikkamousse:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen/sitruunamehuun ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. 

Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa se kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka talouskelmulla ja laita pohjalle paistopinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta). Kostuta pohja ja levitä päälle valkosuklaamousse. Laita päälle seuraava kakkupohja, kostuta ja levitä päälle mansikkamousse.  Laita päällimmäiseksi viimeisin pohja ja kostuta. Peitä talouskelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Kakun koristelu:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 3 minuuttia), lisää mansikkatomusokeria vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse Satin Ice -massa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele haluamallasi tavalla.

Hyvää alkavaa syksyä :)

toivottaa
Erja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti