13.7.2014

Pistaasijäätelö

Leivontablogeissa näkyy näin kesällä paljon jäätelöohjeita, ja lämpimänä lauantaiaamuna ryhdyin minäkin vuorostani jätskin tekoon. Ohje on todella helppo, ja sitä voi tuunata vaikka millä! Minulla oli kaapissa pistaasipähkinöitä, jotka halusin käyttää. Ei muuta kuin pähkinöitä murskaamaan ja maustamaan ne ripauksella suolaa.
Olen aina ajatellut, että jäätelön tekeminen on jotenkin hankalaa.. jäätelökone pitäisi hankkia tai ainakin jädeä pitäisi sekoittaa valmistumisen aikana. Ei tarvitse kumpaakaan! Sen kun vain sekoittaa kondensoidun maidon kermavaahtoon ja lisää haluamansa maun/lisukkeen ja laittaa herkun pakkaseen muutamaksi tunniksi. Ja sitten vaan nautiskelemaan! Pistaasijäätelö:
3,5 dl FloraVispiä
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 purkki (397 g) kondensoitua maitoa
75 g pistaaspähkinöitä
ripaus suolaa
Valmistus:
Vatkaa FloraVispi kunnon vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja sekoita. Lisää kondensoitu maito ja sekoita varovasti tasaiseksi. Murskaa pistaasipähkinät (jätä muutama kokonainen pähkinä koristeeksi) ja mausta ripauksella suolaa. Lisää pähkinät seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada reilun litran vetoiseen astiaan, tasoita pinta, ripottele päälle pähkinöitä ja laita pakkaseen noin kuudeksi tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö pehmenemään ennen tarjoilua.

Tästä alkoi jäätelökesä!

terveisin
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti