1.2.2016

Mansikkabrownie ystävänpäiväksi

Ystävänpäivän kahvitteluhetkeen sopii sekä makunsa että näkönsä puolesta suklaisen kostea ja mansikkaisen makea brownie enemmän kuin hyvin! Eikä tämän herkun valmistamiseksi tarvitse puolta päivää keittiössä viettää! Päällisen mauksi voit helposti vaihtaa oman lempimarjasi, vaikkapa vadelman tai puolukan :)







































Brownie:
110 g voita
50 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
2 rkl kaakaojauhetta

2 1/3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Mansikkatuorejuustoseos:
3 rkl mansikkasosetta tai paseerattua mansikkahilloa
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna

3/4 dl sokeri
(halutessasi tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä)



Brownie:
Laita leivinpaperi noin 20x25 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille ja voitele leivinpaperi vuokaspraylla tai voilla. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljauute käsin tasaiseksi toisessa kulhossa. Lisää suklaaseos koko ajan käsin vatkaten. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina valmisteltuun uunivuokaan ja jätä odottamaan tuorejuustopäällystä.

Mansikkatuorejuustoseos:
Laita ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin käsivatkaimella parin minuutin ajan. 

Nosta mansikkatuorejuustoseos browniepohjan päälle ja tasoita pinta taikinanuolijalla. Vedä veitsellä kiemuroita seoksen pintaan siten, että pintaan muodostuu marmorikuvioita.





















Paista 175-asteisen uunin keskiosassa 30-35 minuuttia. Älä paista liikaa! Brownien tulee olla kypsä, mutta mehevä. Anna mansikkabrownien jäähtyä mielellään yön yli jääkaapissa ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Mukavaa alkanutta helmikuuta :)

toivottaa
Erja

1 kommentti:

  1. Kauniin näköisiä ja varmasti herkullisia! :) Pitäisi joskus kokeilla tälläistä, kun jostain syystä se on ihan jäänyt.

    VastaaPoista