17.8.2014

Tuplasuklaakakku ja vadelmia

Karkkitorilla oli tarjouksessa Fazerin valkoinen leipomissuklaa. Ja olihan tarjoukseen tartuttava! Siitä lähti ajatus tehdä tuplasuklaakakku: valkoista suklaata kakkupohjaan ja suklaaganache päällysteeksi. Raikastukseksi vadelmia väliin ja päälle. Nam!

Valkosuklaisen kakkupohjan ohjeen löysin jo aikaa sitten joltain jenkkisivustolta ja ganachen ohjeesta kiitos Wicked Sweet Kitchenille




Valkosuklainen kakkupohja:
85 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3,5 dl kakkujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,75 dl huoneenlämpöistä maitoa
85 g valkosuklaata


Ganache:
2 1/3 dl kuohukermaa
200 g suklaata (47 % kaakaota)
(ripaus suolaa)

Täyte:
ganachea
1,5 dl kotimaisia vadelmia

Kakun kostutus:
1/2 dl maitoa

Koristelu:
ganachen ja voikreemin sekoitus
Voikreemi:
50 g huoneenlämpöistä voita
0,75 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
























Kakkupohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kolme 12 cm:n irtopohjavuokaa.
Pilko valkosuklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa voita hetkinen, lisää sokeri ja vatkaa kuohkean vaaleaksi (muutama minuutti). Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vuorotellen jauhoseos siivilän läpi kolmessa ja maito kahdessa osassa siten, että aloitat ja lopetat jauhoseoksella. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain muutama murunen taikinaa. Anna pohjien jäähtyä noin 5 minuutta ennen kuin poistat ne kakkuvuoista. Kiedo kakkupohjat tuorekelmuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Vinkki: ylijääneistä valkuaisista voi leipoa vaikkapa marenkeja.

Ganache:
Rouhi suklaa veitsellä ja laita isoon kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kattilassa keskilämmöllä, mutta älä kiehauta. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä 10 minuuttia. Älä sekoita tässä vaiheessa vielä. Kun seos on levännyt 10 minuuttia lisää siihen ripaus suolaa ja sekoita käsin vispilällä notkeaksi kiiltäväksi kastikkeeksi.
- Jos kuorrutat kakun ganachella niin anna ganachen jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ja kaada se sitten kakun päälle.
- Jos laitat ganachea esim. kakun väliin niin laita ganache hetkeksi jääkaappiin, se nimittäin kovettuu kylmässä ja on näin helpompi levittää.


Kakun kokoaminen:
Tasaa kahden kakkupohjan pinta (kannet ja kolmannen pohjan voi pakastaa tai käyttää esim. kakkutikkareihin). Laita toinen pohja sopivankokoisen kakkupahvin päälle, kostuta ja laita pohjan päälle jääkaapissa hieman kovettunutta ganachea. Laita ganachen päälle kerros kotimaisia vadelmia. Laita toinen pohja päälle tasainen pinta ylöspäin ja kostuta. Laita jääkaappiin noin tunniksi.

Kakun kuorruttaminen:
Laita kakku uuniritilän päälle ja uuniritilä leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Kaada huoneenlämpöistä ganachea kakun päälle ja anna ganachen itsekseen valua kakun reunoille. Jätä kakku lepäämään ritilän päälle puoleksi tunniksi ja nosta sen jälkeen varovasti tarjoilualustalle. Voit käyttää leivinpaperin päälle valuneen ganachen suklaakreemin valmistamiseen.

Suklaakreemi:
Voikreemi: Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkean vaaleaksi. Vatkaa sekaan tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loppuganache (mitä jää täytteen ja kuorruttamisen jälkeen) ja vatkaa tasaiseksi. Pursota kakun päälle haluamasi koristelut.

Makeata sunnuntaita!

t. Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti