10.8.2014

Tropiikin porkkanakakku

Tässä vaiheessa kesää on leivottu mansikoista, vadelmista ja mustikoista herkkua jos toistakin. Olisiko aika leipoa jotain vaikkapa porkkanasta... kyllä, kyllä, kyllä! Mehevä porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella ei voi olla muuta kuin ihanaa! Miesystävä kommentoi maistettuaan: "This is heaven!" Ohje Sweetapolitan Hawaiian Carrot Cake.




















Pohja:
120 ml ananasmurskaa tölkistä

4,8 dl hienoksi raastettua porkkanaa
160 g jauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
115 g voita (huoneenlämpöistä)
125 g fariinisokeria
2 munaa (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
60 ml kevytmaitoa (huoneenlämpöistä)




Täyte ja kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
150 g voita (huoneenlämpöistä)
40 ml kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
5 dl tomusokeria




Pohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kaksi 18 cm:n kakkuvuokaa. Valuta ananasmurska siivilän läpi ja paina lusikalla neste pois. Raasta porkkanat (n. 5-6 porkkanaa) hienoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Vatkaa pehmeä voi vaalean kuohkeaksi. Lisää vähitellen fariinisokeri ja vatkaa keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen vatkaten joka lisäyksen jälkeen. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa sekaan alhaisella nopeudella 1/3 jauhoseoksesta ja sitten puolet maidosta. Lisää toinen kolmannes jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja loput jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi. Seos on melko paksua. Lisää porkkanaraaste ja ananasmurska ja sekoita tasaiseksi. 
Kaada taikina tasaisesti kahteen kakkuvuokaan ja paukauta vuokia muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat poistuvat. Paista 30-35 min tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin muutama murunen. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa 15 minuuttia ja kumoa ne sen jälkeen jäähtymään huoneenlämpöisiksi. Kääri tuorekelmuun ja säilytä mieluiten yön yli huoneenlämmössä.


























Kuorrutus:
Vatkaa voi pehmeän valkoiseksi (muutama minuutti). Vatkaa sekaan kerma ja vaniljauute. Vatkaa sekaan alhaisella nopeudella tuorejuusto ruokalusikallisen kerrallaan. Älä vatkaa liikaa, jottei seos ohene. Vatkaa alhaisella nopeudella sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Jos seos on liian paksua, lisää loraus kermaa. Jos seos on taas liian ohutta, lisää hieman tomusokeria. 


























Kakun kokoaminen:
Leikkaa molemmat kakkupohjat kahtia. Laita alimmalle pohjalle noin 3/4 dl täytettä ja toista kaikille kerroksille. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Voit laittaa irtopohjavuoan reunan kakun ympäri tiivistämään sitä. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuelti murukerrokseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Levitä päälle loppu kuorrute ja koristele haluamallasi tavalla.

Lämmintä sunnuntai-iltaa
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti