24.8.2014

Cake Pops - kakkutikkarit

Viime viikonlopun tuplasuklaakakusta jäi yksi kakkupohja odottamaan tätä viikonloppua ja pääsyä kakkutikkareihin. Olen tehnyt kakkutikkareita kerran aikaisemmin hieman huonolla menestyksellä, joten kokeneimpien vinkkejä ja ohjeita lukeneena ja niistä toivottavasti viisastuneita päätin yrittää uudelleen. Tällä kertaa onnistui selvästi paremmin! Herkullista ja kaunista tarjottavaa, vaikka kyllä näihin aikaa meni.



Kakkutikkariseos:
1/3 valkosuklaisesta kakkupohjasta
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutus:
300 g taloussuklaata tai 300 g temperoitua tummaa suklaata (47 % kaakaopitoisuus)

Koristelu:
Erilaisia nonparelleja

























Valkosuklainen kakkupohja:
85 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3,5 dl kakkujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,75 dl huoneenlämpöistä maitoa
85 g valkosuklaata

Tästä meni 1/3 kakkutikkareihin. 2/3:sta leivoin aikaisemmin tuplasuklaakakun.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kolme 12 cm:n irtopohjavuokaa. Pilko valkosuklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa voita hetkinen, lisää sokeri ja vatkaa kuohkean vaaleaksi (muutama minuutti). Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vuorotellen jauhoseos siivilän läpi kolmessa ja maito kahdessa osassa siten, että aloitat ja lopetat jauhoseoksella. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain muutama murunen taikinaa. Anna pohjien jäähtyä noin 5 minuutta ennen kuin poistat ne kakkuvuoista. Kiedo kakkupohjat tuorekelmuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

























Kakkutikkariseos:
Kun pohja on jäähtynyt, murenna se taikinakulhoon ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pyöritä taikinasta tasakokoisia pieniä palloja (noin 1,5 cm halkaisija) ja nosta ne jääkaappiin viilenemään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Kuorrutus ja koristelu:
Sulata taloussuklaa (tai käytä temperoitua suklaata) ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kasta kakkutikkaritikun pää sentin verran suklaaseen ja työnnä tikku kovettuneen kakkupallon sisään. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Kasta pallo sulaan suklaaseen. Voit käyttää lusikkaa apuna, jotta saat suklaata joka puolelle palloa. Kääntele palloa varovaisesti kulhon reunalla, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Laita kakkutikkari esim. sokerilla täytettyyn lasiin, jossa suklaa voi hetken kovettua. Ripottele nonparellit pallon päälle, kun suklaa on vielä tahmeaa. 

Anna kakkutikkareiden kovettua jääkaapissa ja nosta esille juuri ennen tarjoilua.

Nam, nam :)

terveisin
Erja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti