25.7.2017

Suklaahippukeksit


Heinäkuun helteet eivät helli, joten leipomiseen on aikaa ja intoa. Pidän kovasti suklaisista ja pehmeistä amerikkalaisia suklaahippukeksejä (chocolate chip cookies), joita en kuitenkaan koskaan ollut aiemmin itse leiponut. Nämä ovat helppoja ja nopeita tehdä ja suklaahiput sulavat uunissa niin herkullisiksi! Alkuperäinen ohje Sally's baking addiction -blogista täältä.

Taikina: (ainekset huoneenlämpöisinä)
170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g sokeria
1 muna
2 tl vaniljauutetta (tai 3 tl vaniljasokeria)
250 g jauhoja
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
0,5 tl suolaa
200 g suklaahippuja



Rouhi suklaa veitsellä noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi.
Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa.
Vatkaa toisessa kulhossa voita, fariinisokeria ja sokeria noin viiden minuutin ajan kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää muna ja vaniljauute/sokeri ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi.
Lisää jauhoseos ja sekoita taikinanuolijalle nopeasti taikinaksi. Lisää suklaarouse ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. 

Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Ota jäätelökauhalla tai kahdella lusikalla taikinasta pieniä palloja (noin 28-30 g) ja aseta pallot harvakseltaan pellille. Älä litistä vaan jätä palloiksi. Taikina laskeutuu uunissa itsekseen.



Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat tummuvat hieman eikä keksien pinta enää ole niin kiiltävä. Keksien pitää olla pehmeitä, kun otat ne uunista. Älä siis ylipaista niitä. Anna keksien jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään. Nauti heti tai säilytä huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa muutama päivän Tai voit pakastaa keksit myöhempää herkutteluhetkeä varten.



Herkullista naistenviikon päättymistä :)

Toivottaa
Erja

1 kommentti: