14.10.2015

Red velvet -nakukakku

Minidonitsit paistuivat niin nopeasti viime viikonloppuna, että leipoosi vain yltyi ja oli ihan pakko leipoa vielä muutakin. Niin syntyi ajatus minidonitseilla koristellusta suklaisen vaniljaisesta överikakusta! Ja kun tällaiseen projektiin innostuin, niin kakkupohjaksi sopi mikäpä muu kuin red velvet -pohja ja täytteeksi ja pintaan Magnolia Bakeryn vaniljavoikreemi. Ah ja voih! Kotiväki jo hermostui, kun ruokailu vain viivästyi ja viivästyi, mutta kakun tekeminen vei mennessään ja nälkäkin unohtui.. :D Loppujen lopuksi kakku päätyi miesystävän työkavereiden maanantain yllätykseksi!


Red velvet -kakkupohja:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
1-2 tl punaista elintarvikeväriä (pastaväriä)


Vaniljavoikreemi täytteeksi ja kuorrutteeksi:
4 rkl jauhoja
3,25 dl maitoa 
150 g voita (huoneenlämpöistä)
3,25 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)

Kostutus:
1 dl maitoa

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
1,25 dl kuohukermaa

Koristelu:
Koristeltuja minidonitseja
Vaaleanpunaisia koristerakeita tai nonparelleja
Tähtikoristerakeita
Valkosuklaalla kuorrutettuja mustaherukoita (Eldoradon tuote)



Kakkupohja:
Arlan ohjetta hieman mukaellen
Voitele vuokaspraylla 4 kpl 15 cm:n Wiltonin Naked Cake -kakkuvuokasarjan vuokaa tai yksi korkea 15 cm:n kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina valmisteluihin vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 min (Wiltonin vuoat) tai 40 minuuttia (yksi vuoka) tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Jätä kakkupohja/t hetkeksi vuokiin/vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.



Vaniljavoikreemi:
Magnolia Bakeryn ohjeen mukaisesti
Mittaa maito kattilaan ja sekoita siihen vähitellen jauhot ruokalusikallinen kerrallaan. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi sekoittaen koko ajan. Anna kuplia hiljalleen kunnes seos paksunee kastikkeeksi (noin 10 minuuttia). Ota pois liedeltä, laita tuorekelmu ihan kastikeen pintaan kiinni ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (näin pintaan ei muodostu kuorta). Vatkaa huoneenlämpöistä voita noin 3 minuutin ajan kunnes se on vaaleata ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri vähitellen vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute tai -sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää maitokastike ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten koko ajan. Vatkaa kovalla nopeudella noin viisi minuuttia kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu entisestään. Peitä ja laita jääkaappiin tasan 15 minuutiksi ja käytä heti. Magnolia Bakery suosittelee, että voikreemi valmistetaan ihan tarkalleen tämän ohjeen mukaisesti. Näin tein ja voikreemi onnistui täydellisesti!

Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien pinnat tasaisiksi. Jos teit yhden kakkupohjan, tasoita pohjan pinta ja leikkaa kakku neljään osaan. Laita alin pohja kakkupahvin päälle, kostuta ja levitä päälle reilu kerros voikreemiä. Toista kaksi kertaa ja laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Laita kylmään noin tunniksi. 

Kakun koristelu:
Tasoita kakun reunat esim. palettiveitsellä. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun reunoille ja pintaan, tasoita ja laita kylmään 20 minuutiksi. Levitä toinen ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja tasoita. 



Suklaaganache:
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä hetken aikaa ja tasoita sileäksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle.

Koristelu:
Leivo minidonitsit Annin uunista -ohjeen mukaisesti, kuorruta suklaasulalla ja pomadalla ja koristele (lisään jossain vaiheessa tarkemman ohjeen blogiin). Puolita valkosuklaamustaherukat. Laita koristeita runsain mitoin kakun päälle.

Makea syyskuu jatkukoon!

terveisin
Erja

4 kommenttia:

  1. Siis mieletön! Ja pitää sisällään mun yhden lempikakuista eli red velvet. Ahh tosi hauska idea koristella noilla donitseilla :) Upea, taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä omaankin makuun sopiva red velvet -pohja. Minidonitsiohjeesi on kerrassaan loistava - helppo ja herkullinen!

      Poista
  2. Voi mahdoton miten upea kakku!:o Ganache valuu todella hienosti! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ganachella saa nopeasti näyttävän näköistä ja herkullista koristusta :)

      Poista