25.10.2015

Viidakkokakku

Tämän kakun koristuksina kirmailevat leijona, kirahvi, elefantti ja apina, jotka toivottiin Ellenin viidakkoteemaisen 2-vuotisjuhlan kakkuun. Suklaisen kakkupohjan täytteinä vanilja- ja mustaherukkamousset.

Suklainen kakkupohja:
75 g voita
270 g jauhoja
60 g kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
360 g sokeria
2 kananmunaa (M-koko)
225 ml maitoa
150 ml vahvaa kahvia

Vaniljamousse
100 g tuorejuustoa 
35 g Creme Fraiche 
0,75 dl tomusokeria 
0,5 dl maitoa 
0,5 tl vaniljajauhetta 
2 liivatetta 
1 dl FloraVispiä tai vispikermaa

Mustaherukkamousse:
dl mustaherukoita
1 rkl vettä
2 liivatetta

2 rkl vettä
0,75 dl FloraVispiä tai vispikermaa
100 g tuorejuustoa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,75 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljauutetta


Kostutus:
0,5 dl maitoa

Voikreemi:
75 g sokeria
35 g vettä
5 g glukoosisiirappia

125 g voita
0,5 tl vaniljauutetta

Pinta ja koristelu:
600 g sokerimassaa (Satin Ice -sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta)
Koristeet sokerimassaa



Kakkupohja:
Lämmitä uuni 165-asteiseksi. Vuoraa leivinpaperilla, voitele ja jauhota jauho-kaakaojauheseoksella 15 cm:n leivinpaperilla korotettu kakkuvuoka (tästä annoksesta tulee todella korkea kakkupohja 15 cm:n vuokaan).
Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista 50-55 tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin pari murusta. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa ritilän päälle jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään mielellään yön yli. Kakkupohja on jo monta kertaa mehukkaaksi todettu Linda Lomelinon ohjeen kaakaokakku.

Vaniljamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto, Creme Fraiche ja tomusokeri sekaisin. Kuumenna maito ja vaniljajauhe kattilassa kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kuuman maidon sekaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää se norona tuorejuustoseokseen vatkaten koko ajan. Yekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen vaahdotettu kerma. 

Mustaherukkamousse:
Laita jäiset mustaherukat ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes marjat sulavat ja pehmenevät. Paseeraa siivilän läpi ja käytä mousseen jäähtynyt paseerattu mustaherukkasose. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma. Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljakastikevaahtoon hiljaisella nopeudella vatkaten tuorejuusto, tomusokeri, mustaherukkasose ja vaniljauute. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen vaahdotettu kerma. 



Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Vaahdota huoneenlämpöistä voita pari minuuttia. Lisää sokeriseos voivaahtoon norona vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. Tämä mahtava ohje on Monalisa's Cakes -blogista ja alkuperäinen Kakkutaikurilta.







































Kakun kokoaminen:
Tasaa kakkupohjan pinta ja leikkaa kakkupohjasta kolme noin 2 cm:n korkuista pohjaa. Vuoraa 15 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä kelmun reunat roikkumaan reunan yli. Laita pohjalle kakkupohja tasaisin pinta alaspäin, kostuta ja levitä pohjan päälle vaniljamousse. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle mustaherukkamousse. Nosta kolmas pohja päälle ja kostuta. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Mukavaa sunnuntai-iltaa!

toivottaa
Erja

1 kommentti:

  1. Voi että tällaiset eläinkakut on söpöjä! :D Ihana! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista