9.1.2015

Tummat suklaakeksit

Tässä aivan ihanan suklaisia keksejä, vaikkei näissä olekaan yhtään suklaata! Kaakaon, voin ja Creme Fraichen yhdistelmä sen kaiketi tekee. Jos keksejä paistaa ohjeen mukaisesti 10 minuuttia, tulee niistä rapeita pinnalta ja pehmeitä sisältä. Jos keksejä paistaa muutaman minuutin lisää, tulee niistä kauttaalta rapeampia, jolloin ne sopivat oivallisesti vaikkapa aikaisemmin tekemäni kermaliköörijuustokakun keksipohjaksi.

Keksien alkuperäinen ohje täältä.



Taikina:
1,5 dl jauhoja
1 ml ruokasoodaa
40 g voita
0,6 dl kaakaota
0,8 dl sokeria
0,4 dl fariinisokeria
0,8 dl Creme Fraichea
1/2 tl vaniljauutetta

Koristelu:
5 palaa tummaa (60 %:sta) suklaata sulatettuna


Tee näin:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Sekoita jauhot ja ruokasooda pienessä kulhossa. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää sokerit ja sekoita. Lisää kaakao siivilän läpi ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja Creme Fraiche ja sekoita tasaiseksi.
Siivilöi sekaan jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina 12 palaan ja pyörittele palat palloiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä sen verran kuin haluat - keksit pysyvät muodossaan uunissa.

Paista 10 minuuttia. Älä ylipaista, jos haluat keksien pysyvät pehmeinä sisältä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti uunipellin päällä. Nosta ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Sulata suklaapalat varovasti mikroaaltouunissa ja jäähdytä. Laita suklaasula pieneen muovipussiin, leikkaan pussin kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa keksien päälle.

Keksit maistuvat herkulliselta kylmän maidon kera, lurps :)



Makeaa viikonloppua!

toivottelee
Erja

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Totta, alkuperäisessä ohjeessa oli mukana suola, mutta kun suomalaisessa voissa on jo suolaa, niin usein jätän lisäsuolan pois. Keksien päälle voi ripauttaa vaikkapa sormisuolaa, jonka tällä kertaa vaihdoin suklaaraidoitukseen. Omia tuunauksia on mukava tehdä :)

      Poista
  2. Jees, jäin vain miettimään kun tuolla lukee lisää jauhot, suola jne... Että hypinkö rivien yli jossain :). Hyviä tuli, tehdään toistekin! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä lukikin, kiitos huomiosta! Nyt on teksti korjattu. Mukava, että keksit maistuivat :)

      Poista