26.1.2015

Mini Naked Cake

Aikaisemmin tekemästäni maapähkinävoikakusta jäi tasaisiksi leikattujen kakkupohjien "kuvut" pakkaseen odottamaan pääsyä tähän Mini Naked Cake -kakkuseen. Olen ihaillut viime aikoina näitä alastomia kakkuja netissä ja ajattelin kokeilla itse tällaiselle miniversiolla. Todella mehevän suklaakakun välissä on vaniljamoussea ja pakastemustikoita ja päällä sveitsiläisestä voikreemistä pursotettu ruusu. Ihan mahtava pikkuherkku kahdelle :) 







































Kakkupohja on leivottu Brown Eyed Bakerin ohjeen mukaan maapähkinävoikakkuuni, ohje täällä.

Vaniljamousse:
2 liivatelehteä
130 g turkkilaista jogurttia
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
maustemitallinen vaniljatangon siemeniä
1 tl vettä
2 dl vispikermaa

Täytteeseen lisäksi pari teelusikallista pakastemustikoita

Sveitsiläinen voikreemi:
50 g kananmunan valkuaista (noin kahden pienen munan valkuaiset)
100 g sokeria
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl vaniljauutetta







































Vaniljamousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, sokeri, vaniljauute ja -siemenet. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota puristetut pehmät liivatelehdet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää liivateliemi jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
Minikakkuun tarvitaan vain osa täytteestä. Loput laitoin täytteeksi ystäväperheelle tekemääni tuliaiskakkuun. 

Sveitsiläinen voikreemi:
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos tuntuu kuumalta sormeen. Seos on noin 65-asteista. Ota pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin jäähtynyt ja kauniin kiiltävää. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla teräskulhon kylmään vesihauteeseen. Seoksen on oltava huoneenlämpöistä ettei lisättävä voi sula. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan vatkaten koko ajan. Voikreemi saattaa jossain vaiheessa olla kokkareista, mutta jatka kärsivällisesti vatkaamista. Seos muuttuu kiiltävän samettiseksi, kun vatkaat lisää. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Voit värjätä voikreemin halutessasi elintarvikevärillä.
Minikakun koristamiseen tarvitaan vain vähän voikreemiä, mutta voit pakastaa lopun kreemin tulevaa käyttöä varten.








































Kakun kokoaminen:
Ota kolmesta kakkupohjasta pienellä pyöreällä muotilla kolme pikkupohjaa. Laita pyöreä, noin 6 cm korkea muotti tasaiselle alustalle esim. pienelle lautaselle. Vuoraa muotti tuorekelmulla ja laita pohjalle yksi kakkupohja tasainen pinta alaspäin. Levitä päälle kaksi kukkurallista ruokalusikallista täytettä ja upota täytteeseen teelusikallinen jäisiä mustikoita. Toista ja laita päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Kakkupohjia ei tarvitse kostuttaa. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Koristelu:
Tasaa kakun reunat palettiveitsellä. Laita voikreemiä pursotuspussiin ja pursota kakkusen päälle ruusu.

Nautitaan vahvan hyvän kahvikupposen kera hyvässä seurassa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Oih nam! Tämä on ihastuttava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Minä taisin vallan ihastua näihin "nakukakkuihin".

      Poista