16.7.2014

Mutakakku - kladdkaka

Näyttää näin lomalla aika kuluvan muualla kuin keittiössä, mutta jotain nopeaa teki mieli kuitenkin leipoa kaapista löytyvistä aineksista. Kaikki äitini reseptit -sivulta löytyi ohje: Kladdkaka elikkä mutakakkuTämä mutakakku oli tehty ja paistettu ja keittiökin siivottu alle tunnissa! Jos on kiire saada herkku pöytään, se maistuu varmasti ihanalta lämpimänäkin vanilja- tai vadelmajäätelön kera. Nyt oli aikaa jäähdyttää ja nauttia kermavaahdon ja vadelmien kanssa.




















Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 munaa (huoneenlämpöistä)
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja




















Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 20 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka tai piirakkavuoka. Sulata voi mikrossa tai hellalla ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kaakao ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja viimeisenä voi ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa. 

















Kaada taikina vuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Paista mieluummin vähän kuin kauan! Mutakakku on reunoilta kuivempi ja keskeltä ihanan tahmaisen mutainen.



Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla, kermavaahdolla ja kotimaisilla vadelmilla.

























Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin... :)

terveisin
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti