17.5.2014

Suklaa-vadelmakakku

Liukuvärjättyä kakun koristelua oli minunkin kokeiltava. Ja hauskaa oli! Seuraavalla kerralla voisi vielä enemmän sekoittaa värien rajaa. Kakkupohja oli jo aiemminkin hyväksi todettu Suklaapossun Mielettömän mehevä suklaakakkupohja. Vadelmatäytteen ohje löytyy Emma Iivanaisen Kukkataidetta kotikeittiössä -kirjasta.








































Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa (huoneenlämpöistä)
3 munaa (huoneenlämpöistä)
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta


Vadelmamousse:

60 g vadelmaa
1 liivatelehti
50 g tuorejuustoa
0,25 dl sokeria
0,2 tl vaniljauutetta
1 tl sitruunamehua
0,5 dl vispikermaa


Kuorrute:
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
vaaleanpunaista, keltaista ja oranssia pastaväriä





Pohja:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. Huom! Kuvan kakkuun meni 1/3 pohjan taikinasta, sillä se on tehty 12 cm:n kakkuvuokaan.






Vadelmamousse:
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Keitä vadelmia muutama minuutti ja paseeraa vadelmasoseeksi siivilän läpi. Vatkaa pehmitettyä tuorejuustoa ja sokeria muutama minuutti ja sekoita seokseen vaniljauute. Kuumenna sitruunamehu ja liuota mehuun puristettu liivatelehti ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmasose tuorejuustoseokseen. Lisää liivateneste ohuena norona tuorejuustoseokseen sekoittaen koko ajan. Kääntele varovasti kermavaahto seokseen.


Kuorrute:
Vatkaa voi kuohkean vaaleaksi (n. 5 min) ja lisää tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon ja värjää yksi kuorrute vaalenpunaiseksi, yksi keltaiseksi ja yksi oranssiksi.


Koristelu:
Kuorruta kakku - opastusta löytyy esim. Sweetapolitan sivuilta - ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä koristeena sokerimassaruusu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti