26.4.2014

Suklaa-mansikkakakku

Näin helppoa ja kosteaa kakkupohjaa ei voi kuvitella olevankaan! Ihania ohjeita toinen toisensa jälkeen löytyy Sweetapolitan blogista - kuten tämä uusin. Vähensin sokerin määrää ja käytin taloussokeria erikoishienon sokerin asemesta. Kakku herkuteltiin työkavereiden kanssa aurinkoisena perjantai-iltapäivänä.


















Pohja:
190 g (noin 2 3/4 dl) jauhoja
250 g (noin 2,5 dl) sokeria
60 g (noin 1 1/4 dl) kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2/3 tl suolaa
200 ml piimää (huoneenlämpöistä)
120 ml vahvaa kahvia
110 ml ruokaöljyä
2 munaa (huoneenlämpöistä)
2/3 rkl vaniljauutetta


Mansikkakreemitäyte:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
100 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1,5 dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata / taloussuklaata
75 g voita
1 tl vaniljauutetta
3/4 dl tomusokeria


Täytteeseen ja päälle tuoreita mansikoita

























Pohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota kaksi 18 cm:n kakkuvuokaa. Sekoita hyvin kaikki kuivat aineet. Yhdistä munat, piimä, kahvi, öljy ja vaniljauute ja vatkaa haarukalla tasaiseksi. Lisää seos jauhoihin ja vatkaa noin minuutin ajan. Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail-tikulla, johon voi jäädä jokunen murunen, kun pohja on kypsä. Kakku jää sisältä kostean mehukkaaksi.

Mansikka-tuorejuustokreemi:
Vaahdota voi kuohkean vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi.

Suklaakuorrutus:
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi teräskulhoon. Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle siten, että suklaa peittyy kokonaan. Anna seistä minuutin verran ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi noin 5 minuutin ajan. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. 

Kakun kokoaminen:
Leikkaa pohjista hattu pois. Levitä alimman pohjan päälle mansikkakreemi ja pilko kreemin päälle mansikoita. Laita päälle toinen pohja. Pohjia ei tarvitse kostuttaa. Levitä kakun päälle ohut kerros kuorrutetta ns. murukerrokseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Levitä päälle lisää kuorrutetta ja muotoile pinta haluamallasi tavalla. Koristele mansikoilla.



1 kommentti:

  1. Hei. Mukavan erilainen ohje, kiinnostava. Voinko korvata öljyn voilla kakun hienon näköisen rakenteen muuttumatta? Toiseksi, millä suosittelet korvaamaan kahvin? Itse pidän !!! kahvista, mutta tarjoaisin kakkua ystäville, jotka eivät käytä kahvia. Kiitos etukäteen vastauksesta. Blogillasi on kiva nimi. Hyvää jatkoa.

    VastaaPoista