1.4.2014

Brownies

Vaihto-oppilasvuotena - kauan,  kauan sitten - ehdoton herkkuni oli brownie. Se oli ihan ykkönen! Brownie ei todellakaan ole mitään kevyttä herkuteltavaa, mutta ilmankos se on niin maistuvaa. 

Brownien kehitti tarinan mukaan chicagolaisen Palmer House Hotellin kokki maailmannäyttelyn vuonna 1893. Bertha Palmer pyysi kokkia loihtimaan näyttelyyn osallistuneille naisille jälkiruoan, joka olisi helposti syötäva ja pienempi kuin kakkupala mutta silti kakun kaltainen. Ja tällaisen ihanuuden kokki viritteli! 

Kun suomenkieliseen Wikipediaan syöttää hakusanaksi brownie, löytyy artikkeli mokkapaloista :). 

Tämän ohjeen olen yhdistellyt erilaisista netistä löytyneistä resepteistä.





















200 g voita
200 g Taloussuklaata
3 munaa
1,5 dl taloussokeria
0,5 dl Muscovado-sokeria

1 tl vaniljauutetta
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
130 g valkosuklaata pieninä paloina



















Lämmitä uuni 170-asteiseksi. 
Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne vesihauteessa. Sammuta levy, mutta jätä sula suklaa vesihauteeseen. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Kun sokerit sekoittaa tässä vaiheessa lämpimään seokseen, tulee valmiin brownien pinta kiiltäväksi ja lohkeavaksi! Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita munat ja lisää ne suklaaseokseen yhdessä vaniljauutteen kera. Älä vatkaa. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seokseen. Lisää vielä valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa missään vaiheessa, ettet saa suklaakakkua brownien asemesta! Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 cm x 30 cm).



























Paista uunissa 15-20 minuuttia. Brownie on kypsä, kun se irtoaa hieman reunoilta, mutta keskeltä koitettuna cocktailtikkuun jää hieman murusia. Anna olla vuoassa hetki ja nosta sitten jäähtymään. Anna olla jääkaapissa tunnin verran tai pakastimessa 20 minuuttia, niin saat leikattua tasareunaisia paloja. Brownie on parasta seuraavana päivänä jääkaappiyön jälkeen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti