20.2.2017

Suklaa-mansikkakakku


Meidän piti tavata vanhempieni kanssa ystävänpäivänä, mutta flunssa esti suunnitelmat. Joten nautimme eilen yhdessä ihanan sunnuntailounaan, jonka jälkiruoksi tein meille herkullisen mansikka-suklaakakun. Tai oikeastaan ei ole kyse suklaakakusta, sillä kaakao tuo kakkuun suklaisen maun. Kakkupohja on Linda Lomelinon Taivaalliset täytekakut -kirjan suklaa-espressokakun pohja, joka on mehevän kostea ilman muuta kostutusta.

Kaakaokakkupohja:
75 g voita
4,5 dl jauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
3,75 dl sokeria
4 kananmunaa (koko M, huoneenlämpöisinä)
2,25 dl maitoa
1,5 dl vahvaa, kuumaa kahvia

Mansikkahillo:
250 g pakastemansikoita
125 g hillosokeria

Mansikkakreemi täytteeksi ja kuorrutteeksi:
250 g voita (huoneenlämpöisenä)
4,5 dl tomusokeria (josta 1 dl mansikan makuista tomusokeria)
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
0,5 dl mansikkasosetta
200 g tuorejuustoa



Kakkupohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi 15 cm:n halkaisiljaltaan olevaa kakkuvuokaa.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola suureen kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa pari minuuttia eli kunnes taikina on sileää. Jaa taikina tasaisesti kahteen kakkuvuokaan ja paista 30-35 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa 10 minuuttia ja kumoa. Kiedo tuorekelmuun, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.



Mansikkahillo:
Kiehauta hieman sulaneet mansikat kattilassa, lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Kuori tarvittaessa vaahto pois hillon päältä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Peitä tuorekelmulla, anna jäähtyä ja laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Mansikkakreemi:
Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää vaniljauute/-sokeri ja mansikkasose ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Notkista tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää se voikreemiin ja sekoita taikinanuolijalla tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei seos juoksetu. Sekoita vain sen verran, että kreemi on tasaista. Lisää halutessasi vaaleanpunaista pastaväriä ihan vähän kerrallaan, kunnes kreemi on haluamasi väristä.



Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien pinnat ja leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan. Laita tarjoiluastian tai -alustan päälle yksi pohja, levitä pohjan päälle tasainen, noin sentin (1 cm) kerros mansikkakreemiä ja pari kukkurallista ruokalusikallista hilloa. Toista kahden pohjan kanssa ja nosta päällimmäiseksi neljäs pohja sileä paistopinta ylöspäin.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja tasoita isolla lastalla tai palettiveitsellä reuna ja pinta tasaiseksi. Pursota kreemiä kakun päälle keoiksi ja koristele keot suklaapalloilla.

Rentoa lomaa hiihtolomalaisille ja mukavaa talviviikkoa kaikille :)

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Kauniin näköinen kakku, niin kuin muutkin leivonnaisesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos mukavasta kommentista, Maiju :)

      Poista