19.12.2015

Piparkakkujuustokakku

Sain toiveen tehdä työkavereiden tiimipalaveriin jotain jouluista makeaa. Joulun makuja ei tarvitse kauaa miettiä, joten juustokakkuun päätyi piparkakun maku ja kakun päälle glögikiille sekä kanelimarengit. Voisiko tämän jouluisempia makua ollakaan! No tietty, jos pohjaan laittaa piparkakkuja, mutta tähän käytin valmista keksimurua, sillä kakun piti olla laktoositon.





































Pohja:
175 g (1 pkt) Fazerin keksimurua
50 g voita

Piparkakkumousse:
6 liivatelehteä
4 dl laktoositonta kuohukermaa

200 g (1 prk) laktoositonta piparkakkurahkaa
350 g (2 ptk) laktoositonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljauutetta
3 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kiille:
1,5 dl glögitiivistettä
1,5 dl vettä
4,5 liivatelehteä
(punaista elintarvikeväriä)


Koristelu:
Laktoositonta valkosuklaata (ainakin Ruohonjuuresta löytyy)
Kanelimarenkeja
Kullanvärisiä strösseleitä
Kultatomua








































Pohja:
Laita irtokakkupohjan reuna (24 cm) tarjoiluastian päälle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle.

Piparkakkumousse:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka, tuorejuusto, tomusokeri, piparkakkumauste ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu ja vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen vaahdotettu kerma-vaniljavaahto. 

Kaada piparkakkumousse keksimurupohjan päälle. Tasoita moussen pinta palettiveitselle tasaiseksi ja muotoile pintaan haluamasi kuvio sahalaitaisella raapalla tai haarukalle. Laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi.























Glögikiille:
Sekoita glögitiiviste ja vesi ja lämmitä kattilassa kiehuvan kuumaksi. Anna jäähtyä hetki. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan glögiseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja kaada juustokakun päälle. Laita kylmään vähintään neljäksi tunniksi.

Koristelu:
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna suklaasulan jäähtyä. Pursota suklaasula kakun päälle ja koristele marengeilla ja strösseleillä.

Ihanaa joulun odotusta!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköinen kakku! Kauniit nuo kuviot tuolla kiilteen alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :)Aaltokuvio osoittatui helpoksi ja näyttäväksi koristeluksi.

      Poista