15.6.2015

Kalamiehen lakkakakku

Kalamiehen syntymäpäivää ja kesää juhlistamaan sain tehdä tällaisen ihanuuden! Toiveina esitettiin sankarin lempparit suklaakakku ja lakka sekä koristeluun jotain kalastamiseen, lintumetsästykseen tai moottoripyöräilyyn liittyvää. Kakkupohjaksi tein jo monasti herkulliseksi havaitun Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, täytteeksi lakkajogurttimoussea ja lakkahilloa ja koristeluun järvellä iloisena onkivan kalamiehen. Kyllä oli ihana projekti ja mieltä lämmitti juhlaväeltä saatu palaute törkeän hyvästä kakusta :)






































Suklaakakkupohja:
(kaikki ainekset huoneenlämpöisinä)
100 g voita
40 g tummaa suklaata sulatettuna
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
1,25 dl ranskankermaa
2 munaa
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1,25 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
maustemitta/ripaus suolaa
2 tl vaniljauutetta

Lakkajogurttimousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g lakkajogurttia

1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
4 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)

Lakkahilloa
1 dl lakkahilloa

Kostutus:
0,75 dl maitoa

Sokerikreemi (kuorrutuksen alle):
150 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1,5 rkl maitoa

Kuorrutus ja koristeet:
Kuorrutus Satin Ice -sokerimassan ja kaulintamassan sekoitusta
Koristeet sokerimassaa (kaikki muu paitsi kalamiehen siima rautalangasta)









































Kakkupohja:
Voitele 18 cm:n irtopohjavuoka ja lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista noin 45-50 minuuttia uunista riippuen tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä ja laita kylmään yön yli.

Lakkajogurttimousse:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja lakkajogurtti sekaisin, lisää sokeri ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto. 

Kakun kokoaminen:
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita tasaisin pinta pohjalle, kostuta ja levitä päälle puolet lakkahillosta ja puolet moussesta. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle loput lakkahillosta ja moussesta. Nosta kolmas pohja päälle ja kostuta. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.








































Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Kalaonnea ja aurinkoista kesää kalamiehelle ja perheelle!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Ai että kun on mahtava :) Ja lakkaa sisällä nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan ensimmäinen kerta, kun laitoin lakkaa kakun väliin.. eikä takuulla viimeinen! Sen verran herkulta maistui kakun kokeiluversio.

      Poista