30.3.2015

Mangomuffinssit mangokuorrutteella

Näissä muffinsseissa on pääsiäisen yhtä suosikkihedelmää sekä taikinassa että kuorrutteessa - mangoa! Nami! Bonnen mangosose on todellista herkkua, sillä siihen ei ole lisätty lainkaan lisäaineita tai sokeria. Muffinssien valmistus on nopeaa ja helppoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman vatkainta. Kuorrutteeseen käytin syksyn New Yorkin matkalla hankkimaani vegetable shortening -kasvisrasvavalmistetta. Sen voi hyvin korvata voilla tai 2/3 voita ja 1/3 tuorejuustoa -seoksella. Olin ajatellut laittaa täytteeksi sitruunatuorejuustoa, mutta muffinssit olivat niin meheviä sellaisenaan, että jätin täytteen kokonaan pois. 








































Kaikki ainekset huoneenlämpöisenä

Muffinssit:
2 dl jauhoja
1 dl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1/2 dl mangososetta
1 rkl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä

Kuorrute:
75 g voita
75 g vegetable shortening -kasvisrasvavalmistetta
(tai 150 g voita tai 100 g voita ja 50 g tuorejuustoa)
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilauutetta
1/2 dl mangososetta

Koristelu:
1/2 dl kidesokeria
muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
keltaisia sokerihelmiä



Muffinssit:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään.
Siivilöi kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Laite paperiset muffinssivuoat muffinssivuoan koloihin ja täytä muffinssivuoat noin 3/4 verran. Taikinasta tulee 9 keskikokoista muffinssia.
Paista 15-17 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Älä ylipaista.
Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ja nosta ritilälle jäähtymään.




















Kuorrute:
Vatkaa voita ja kasvisrasvasekoitetta pari minuuttia, kunnes se on kuohkean vaaleata. (Tai vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkean vaaleata ja lisää tuorejuusto ruokalusikallinen kerrallaan hiljaisella nopeudella vatkaten). Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri siivilän läpi kolmessa erässä ja vatkaa joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Lisää mangosose kolmessa erässä ja vatkaa joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Laita jääkaappiin 10-15 minuutiksi, jotta kuorrute jähmettyy sopivasti pursotettavaksi.








































Kidesokerin värjäämisen keltaiseksi:
Värjää sokeri jo edellisenä päivänä tai ainakin muutaman tunti ennen koristelua.
Laita sokeri muovipussiin ja tiputa keltaista väriä tippa kerrallaan sokerin sekaan. Puristele pussia, kunnes väri sekoittuu sokeriin ja sokeri värjäytyy haluamasi väriseksi. Levitä värjätty sokeri leivinpaperin päälle ja anna kuivua yön yli. Laita kuivunut sokeri muovipussiin ja murskaa sokeri pussin läpi kaulimella pieniksi kiteiksi. 



















Pursottaminen ja koristelu:
Pursota suurella avotähtityllalla kuorrutetta muffinssien päälle. Koristele keltaiseksi värjätyllä sokerilla ja keltaisilla pehmeillä sokerihelmillä.







































Mukavaa pääsiäisen odotusta!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa, mangoleivonnaiset on kyllä niin hyviä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - mango sopii niin hyvin kevätleivonnaisiin! Mukavaa pääsiäistä :)

      Poista