20.2.2015

Pekaanipähkinämuffinssit Nutella-kuorrutteella

Näissä mehevissä muffinsseissa on rouhevaa suutuntumaa, kiitos paahdetun pekaanipähkinärouheen. Pieni varoituksen sana kuorrutteesta - siitä ei todellakaan puutu kaloreita! Nutella-purkki osui silmiin kaupan hyllyllä, ja koska en ole vuosikausiin tätä herkkua maistanut, purkki löysi itsensä ostoskärrystä aivan hujauksessa. Muffinssien ohjeen löysin My best days eve -blogista, mutta muokkasin sitä hieman mm. lisäämällä ohjeeseen maitoa. Oikein oivallinen ohje onkin, sillä muffinssit paistuivat tasaisesti, näyttävät kivoilta ja ennen kaikkea maistuvat makoisilta. Kuorrute on, kuten todettu, hyvää, mutta todella tuhtia :)








































Kaikki ainekset huoneenlämpöisinä

Pekaanipähkinämuffinssit:
1,75 dl jauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl rouhittuja paahdettuja pekaanipähkinöitä

50 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3/4 dl Creme Fraichea

1/2 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta

Nutella-kuorrute:
85 g voita
3/4 dl Nutellaa
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa
1,25 dl tomusokeria



Lämmitä uuni 175-asteiseksi. 

Paahda pekaanipähkinöitä leivinpaperin päällä uunipellillä noin 7-10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä, mutta älä rouhi liian pieniksi. Jätä koristeluun 10 kaunista kokonaista pähkinää.

Laita peltiseen muffinssivuokaan 10 paperista muffinssivuokaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää pähkinärouhe ja sekoita.
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkean pehmeäksi. Lisää kananmuna vatkaten koko ajan. Lisää puolet jauhoista, Creme Fraiche ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.



Nostele taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 10-15 minuuttia uunista riippuen. Kokeile kypsyyn esim. cocktail-tikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun jää vain muutama murunen. Älä ylipaista, etteivät muffinssit kuivu. Ota muffinssit pois uunista, nosta pois muffinssivuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.



Nutella-kuorrute:
Vatkaa voita pari minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Lisää Nutella ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput aineet ja vatkaa alhaisella teholla kunnes kuorrute on tasaista.



Kuorruttaminen:
Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi kuorrute pussiin. Pursota muffinssien päälle kekoja ja laita päälle paahdettu pekaanipähkinä.



Rentouttavaa viikonloppua!

toivottaa
Erja

9 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisia! :) Mahtavat kuvat myös.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Hyvin maistuivat vanhemmillenikin, jotka pyysivät minua tekemään ihan samanlaisia heidän seuraaviin kahvikekkereihinsä.

    VastaaPoista
  3. Ehdin pitkästä aikaa tännekin ja voi että mitä herkkuja täällä taas on! :) Plarasin sivuja taaksepäin jo reilusti ja kaikkia tekisi mieli kokeilla ;) Ihailin noita kuvia myös kovin. Saanko udella, minkälaista kamera/objektiiviyhdistelmää käytät näissä ihanissa ruokakuvissasi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :). Minulla on käytössäni Sony NEX-6 -minijärkkäri ja useimmiten Sony SEL 55-210mm f/4.5-6.3 OSS -objektiivi. Olen ollut todella tyytyväinen tähän kameraan!

      Poista
    2. Kiitos tiedosta :) Tosi hyvännäköistä jälkeä sillä näyttää tuleva :) Googletinkin sen jo, ja näyttäisi olevan varteenotettava vaihtoehto kamerapäivityksiäni ajatellen :)

      Poista
  4. Minäkin ostin pitkästä aikaa nutellaa, joten täytyy laittaa ohje muistiin. Yleensähän sanat tuhti ja hyvänmakuinen kulkevat käsikädessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :). Tuo kuorrute on herkkua, mutta ei sitä kyllä kovin paljoa kerralla voi syödä.

      Poista
    2. Testasin ja hyvää oli. Kuorrute oli erinomainen:)

      Poista
    3. Kiva kuulla! Meillä ylijääneestä kuorrutteesta melkein tapeltiin :)

      Poista