16.2.2014

Punainen vadelmakakku

Teki mieli kokeilla laittaa itse kakkutaikinaan makua ja väriä. Ei suklaista, vaan jotain ihan erilaista. Ja arvaahan sen, mistä vinkkejä saa.. rapakon takaa tietty. Tässä käytin Sweetapolitan mansikkakakun reseptiä, mutta vaihdoin mansikan maun vadelmaan. Ja ihan siitä syystä, että mansikka-Jell-O:ta ei löytynyt kaupoista :). Mutta oikein hyvin toimi vadelmainenkin versio.



















Pohja:
175 gr sokeria 
45 gr vadelma-Jell-O 
115 gr suolatonta voita 
2 huoneenlämpöistä munaa 
150 gr kakkujauhoja (siivilöi) 
7,5 gr leivinjauhetta 
2,5 gr suolaa 
120 ml punaista maitoa 
7,5 ml vaniljauutetta 
30 ml vadelmasosetta 

Täyte:
1 dl Flora Vispi
60 gr (n. 1/3 prk) mascarponejuustoa
60 gr leivontasuklaata tai taloussuklaata

Koristelu:
Sokerikreemi:
75 gr huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
5 ml vaniljauutetta tai -sokeria
1/2 rkl vettä
Sokerimassaa
Koristeet sokerimassaa









































Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhoita kolme 12 cm:n kakkuvuokaa. (Minä käytin yhtä 12 cm:n ja yhtä 15 cm:n vuokaa ja käytin kakkuun 12 cm:n pohjan ja osan 15 cm:n pohjasta. Lopusta pohjasta tein leivoksia, kts. kuvat tekstin lopussa).

Pohja:
Sekoita kulhossa maito, vadelmasose ja vaniljauute. Siivilöi ja sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja Jell-O-jauhe kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min). Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vaahtoon kuivat ainekset ja nesteet aloittaen ja lopettaen kuivilla aineksilla. Sekoita, älä vatkaa. Jaa taikina vuokiin ja paista pienempää noin 20 minuuttia ja isompaa noin 25 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla, kun se on kypsynyt 20 min ja sen jälkeen 2 min välein. Kakku on valmis, kun sinusta tuntuu, että se on melkein valmis. Älä ylipaista!














Vadelmasose:
Soseuta kohmeiset vadelmat. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta ne, anna jäähtyä ja soseuta. Ota 30 ml pohjaan.


















Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa voidellulle ritilälle paistopuoli ylöspäin. Kääri valmis pohja tiukasti muovikelmuun. Kakku säilyy huoneenlämmössä kaksi päivää, jääkaapissa viisi päivää ja pakastimessa kaksi kuukautta. Parasta kakku on leivontapäivänä.

Täyte:
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan huoneenlämpöinen mascarponejuusto. Kaada seokseen sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.






















Kakun kokoaminen:
Pohjia ei tarvitse kostuttaa! Täytä pohja kerrallaan ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Peitä kakku sokerikreemillä ja laita kakku jääkaappiin 30 minuutiksi. Kaulitse sokerimassa ja levitä kakun päälle ja koristele. Älä peitä kakkua, kun säilytät sitä kylmässä.

Tässä Jell-O-pakkaus:
















Minulta jäi isommasta pohjasta ylimääräistä, josta tein pieniä leivoksia. Täytteenä ja kuorrutteena on suklaatäytettä, jota sitäkin tein varmuuden vuoksi tupla-annoksen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti