22.12.2013

Luumutäytekakku


















(Kinuskikissan sienikakkupohja)

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja (kaakaopohja: korvaa ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella)
1 tl leivinjauhetta
3 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
1,5 dl sokeria
3/4 dl kiehuvaa vettä

Kostutus:
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl vettä
2 tl tomusokeria

Täyte:
3 liivatetta
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 prk (2,5 dl) FloraVispiä
2 dl rommirusinarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl luumusosetta

Koristelu:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
Valkoista sokerimassaa
Koristeet eri värisistä sokerimassoista



Pohja:
Voitele ja korppujauhota noin 18 cm:n suuruinen vuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli haluat tumman pohjan, lisää jauhojen ja leivinjauheen joukkoon kaakaojauhe (korvaten saman verran vehnäjauhoista). 

Varaa munien ja sokerin vaahdotukseen hyvin iso kulho, koska veden ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon. Laita vaahdotusta aloittaessasi vesi kiehumaan (mittaa kattilaan hieman enemmän kuin tarvitset, koska todennäköisesti vesi kiehuu ennen kuin vaahto on valmista ja osa vedestä ehtii haihtua pois). Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
Kaada vettä mitta-astiaan ja lisää vesi siitä pienissä (15-20) erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.
Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Suojaa pinta jonkin ajan kuluttua alumiinifoliolla, jotta se ei tummu liikaa. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kulhoon runsaaseen veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vaniljasokeri.
Kiehauta sitruunavesi ja liuota puristetut liivatteet veteen. Lisää vesi pienenä norona kermarahkavaahtoon.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla ja laita kakun yläosa pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet luumusoseesta ja kermarahkavaahdosta. Laita keskiosa vuokaan, kostuta ja levitä päälle loput luumusoseesta ja kermarahkavaahdosta. Laita päälle kakun alaosa ja muista kostuttaa. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi ennen koristelua.

Koristelu:
Levitä kermavaahto kakun ympärille ja päälle kosteussuojaksi. Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja levitä kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti